La tarragonina iMiCROQ capta 1,2 milions d'euros

Desenvoluparà un dispositiu que detecta els patògens als aliments en menys de 24 hores i identifica en pocs minuts virus, micotoxines o al·lèrgens

El dispositiu preveu detectar patògens, bacteris i virus | iMiCROQ El dispositiu preveu detectar patògens, bacteris i virus | iMiCROQ

L’empresa tarragonina iMiCROQ ha captat amb el suport d'Acció 1,2 milions d’euros de fons europeus per desenvolupar la primera plataforma que agrupa en una única solució diferents tests per detectar patògens, bacteris, virus, al·lèrgens o micotoxines als aliments, segons ha informat el Departament d'Empresa en un comunicat. El dispositiu, que iMiCROQ preveu començar a provar durant l’any 2020, automatitza els diferents tests per identificar més ràpidament els patògens presents als aliments. Així, la solució permet detectar en només 24 hores la presència de bacteris que afecten la salut humana, mentre que en el cas dels virus o al·lèrgens, aquests s’identificarien en qüestió de minuts.

La solució d’iMiCROQ, que es dirigeix a empreses de la indústria alimentària i laboratoris de control de qualitat, automatitza l’anàlisi d’aliments per facilitar la identificació de substàncies que suposin un risc per als humans i evitar que provoquin infeccions o malalties. Concretament, la plataforma de l’empresa catalana integra en un únic equip diferents tipologies d’assaigs per detectar agents infecciosos o patogènics com els bacteris de la salmonel·la o la listèria, o virus, a més d’al·lèrgens com el gluten o els fruits secs.

La solució, que es pot utilitzar a les instal·lacions de les empreses, inclou tests d’ADN per identificar l’espècie dels bacteris i immunoassaigs, entre d’altres, que analitzen mostres d’aliments, d’aigua, de pols, ambientals o femtes animals. L’objectiu d’iMiCROQ és identificar riscos per a la salut humana en diferents punts de la cadena alimentària.

Més informació
Learnlife capta 3,1 milions d'euros per transformar l'educació
Ona Therapeutics capta 1,5 milions d'euros per tractar la metàstasi
Les biomèdiques catalanes capten 106 milions d’euros el 2018
Avui et destaquem
El més llegit