Impulsen al Solsonès un projecte per generar bioproductes de muntanya

La iniciativa compta amb 2,3 MEUR i la previsió és crear entre 15 i 20 llocs de treball

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, amb la presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, Sara Alarcón | ACN El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, amb la presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, Sara Alarcón | ACN

El Projecte d'Especialització Competitiva Territorial (PECT) BioMarkets pretén impulsar la transformació econòmica de les comarques del Pirineu en base a la potenciació de la bioeconomia de base agroforestal com a sector emergent. L'objectiu del projecte, amb una dotació de 2,3 milions d'euros, és crear un entorn d'innovació de bioproductes propis del Solsonès, com ara bolets, tòfones, restes vegetals de diferents orígens, subproductes i residus de la fracció orgànica de l'abocador comarcal i plantes aromàtiques i medicinals, i traslladar la valorització d'aquests actius naturals disponibles i infrautilitzats en el territori a la resta de comarques de muntanya. La previsió és crear entre 15 i 20 llocs de treball.

Durant la presentació del projecte, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha explicat que es tracta de "desenvolupar un nou model en xarxa col·laboratiu de bioproductes" i crear un entorn "d'innovació" per a l'experimentació de nous itineraris en cadenes de valor de bioproductes propis del Solsonès". Segons la presidenta del consell comarcal, Sara Alarcón, ha indicat que "neix del diàleg, de la comunicació entre les persones que va posar l'accent en els recursos endògens de la comarca del Solsonès". "Aquell que són intrínsecs, que ja tenim i que hem de posar en valor, són la nostra marca, la que ens fa diferents d’altres països", ha assenyalat.  

Avui et destaquem
El més llegit