La major inversió logística de Lidl es produirà a Martorell: 140 milions en el futur magatzem

La cadena avança en la construcció d'una nova plataforma logística de 66.000 metres quadrats de superfície i 144 molls que entrarà en funcionament el 2025

La nova plataforma logística disposarà de 66.000 metres quadrats de superfície i 144 molls | Cedida La nova plataforma logística disposarà de 66.000 metres quadrats de superfície i 144 molls | Cedida

Lidl continua progressant en les obres de construcció de la seva futura plataforma logística de Martorell amb el propòsit d'acompanyar i intensificar de manera decisiva el seu desenvolupament de negoci en la zona nord-est de l'Estat. Aquest projecte, assentat sobre una parcel·la de més de 126.000 m2 pertanyent al sector industrial Xàmenes, representarà la major inversió logística de la companyia des que va aterrar al país fa ja tres dècades amb una inversió d'uns 140 milions d'euros. La seva entrada en funcionament està prevista al llarg de l’any 2025. 
 
Amb gairebé 66.000 m2 de superfície i 144 molls, el de Martorell serà un dels magatzems més grans de la cadena de supermercats tant a l'Estat com a Europa, i complementarà al que té operatiu des de fa anys a Catalunya (en la localitat de Montcada i Reixac i la superfície de la qual supera els 46.000 m2). Aquesta operació respon a la necessitat de l'empresa d'adequar els seus recursos logístics al creixement sostingut que experimenta recentment en aquesta i altres comunitats autònomes, i li permetrà continuar generant riquesa i ocupació locals a més d'obrir noves botigues modernes i eficients i adquirir cada vegada més productes regionals.

El projecte està assentat sobre una parcel·la de més de 126.000 m2

La cadena de supermercats ja disposa d'una xarxa de més de 120 establiments i una plantilla de més de 4.000 persones a Catalunya, on les compres anuals de productes regionals assoleixen els 820 milions d'euros a més de 180 proveïdors. Segons la consultora PwC, l'impacte de Lidl a Catalunya ronda els 1.300 milions d'euros anuals aportats al PIB i suma 26.000 llocs de treball directes, indirectes i induïts.

Més info: Lidl posarà en marxa un magatzem a Constantí

Tres plataformes logístiques més en l’horitzó 

El futur magatzem de Lidl a Martorell forma part d'un pla d'expansió sostenible d'àmbit estatal que, en clau logística, contempla uns altres tres projectes distribuïts per tot l'Estat en els pròxims anys: un a Parla (Madrid), un altre a Villadangos del Páramo (Lleó) i un darrer a Constantí (Tarragona), que disposarà d'una parcel·la d'uns 185.000 m2, amb l'entrada en funcionament a mitjan 2024 d'un magatzem provisional en el mateix municipi fins que el propi no estigui construït. Després d'haver inaugurat recentment el seu magatzem d’Escúzar (Granada), Lidl disposa avui dia d'una xarxa de 12 plataformes logístiques a l'Estat.

Més informació
Lidl hauria generat un impacte de 4.500 milions d'euros al PIB català
Lidl prem l'accelerador a Catalunya amb 8 noves botigues i una inversió de 100 milions d'euros
Lidl inaugura la seva segona botiga a Rubí
Avui et destaquem
El més llegit