Inversió milionària de la multinacional Wolf Group per una nova fàbrica a Gavà

La nova planta ocupa 10 hectàrees i serà la primera que fabricarà escumes de poliuretà a la península ibèrica destinades al sector de la construcció

Inauguració de la nova fàbrica de Wolf Group amb responsables de la Generalitat i de l'empresa | Cedida Inauguració de la nova fàbrica de Wolf Group amb responsables de la Generalitat i de l'empresa | Cedida

La multinacional alemanya Wolf Group, un dels principals fabricants i distribuïdors europeus de productes i sistemes químics per a la construcció, ha invertit 12 milions d’euros en l’obertura d’una nova fàbrica a Gavà (Baix Llobregat) i que suposarà la creació de 50 llocs de feina. La nova planta ocupa 100.000 metres quadrats i serà la primera que fabricarà escumes de poliuretà a la península ibèrica destinades al sector de la construcció. Des de Gavà s'exportarà a 70 països.

La instal·lació podrà fabricar més de 70 combinacions d’escuma amb la previsió de produir 5 milions d’unitats en el primer any. La companyia compta amb 5 fàbriques i més de 400 treballadors arreu del món i el 2022 va facturar 159 milions d'euros. 

"La reindustrialització de Catalunya"

Durant l'acte inaugural aquest 15 de maig, el conseller d'Empresa, Roger Torrent, ha celebrat la posada en marxa de la nova planta “pel seu valor estratègic" en ser la primera que fabrica escumes de poliuretà a l’Estat i perquè incorpora tecnologies avançades. També ha destacat que és un projecte amb potencial de creixement i fonamentat en la sostenibilitat i la innovació. La inversió ha comptat amb el suport d'ACCIÓ amb l'objectiu d'impulsar "la reindustrialització de Catalunya” i “recuperar pes industrial en el model productiu del país”.

El fundador de Wolf Group, Jaan Puusaag, ha destacat que “les empreses industrials són ocupadors importants, ja que impliquen tots els grups socials i contribueixen al desenvolupament regional”. Per la seva banda, el conseller delegat de la companyia, Peeter Tohver, ha apuntat que, amb aquest projecte, esperen un creixement de la quota de mercat a Europa i un impuls de les vendes d'escuma.

Avui et destaquem
El més llegit