Irta i bonÁrea sumen forces per la innovació

Les dues empreses signen un acord per impulsar la recerca científica i la transferència de coneixement entre el sector públic i privat

El director general de l’Irta, Josep Usall, i el conseller delegat de bonÀrea Corporació, Ramon Alsina
El director general de l’Irta, Josep Usall, i el conseller delegat de bonÀrea Corporació, Ramon Alsina

L'Irta, l'única empresa pública de la Generalitat de Catalunya orientada a la recerca i la innovació alimentària, i bonÀrea col·laboraran per impulsar la innovació en el sector agroalimentari. Ambdues empreses han signat un acord amb la voluntat de formalitzar les relacions científiques, tècniques i econòmiques en els àmbits de la recerca que els són comuns; donar impuls a nous projectes; i fomentar les activitats de transferència de coneixement entre el sector públic i el privat, segons informen en un comunicat.

Des de fa més de 10 anys les dues institucions col·laboren amb diversos projectes en els àmbits de l’eficiència productiva, la sostenibilitat, el benestar animal, i la qualitat de la carn. Amb l’actual conveni s’amplia l’àmbit i s’estableixen reptes comuns a mitjà i llarg termini. Alhora, també es treballarà en projectes de recerca basats en els principis d’economia circular, amb l’objectiu d’obtenir resultats que enforteixin tot el sector.

Com a gran empresa agroalimentària bonÀrea Corporació realitza i controla tota l’alimentació, cria i engreix dels animals, l’elaboració de productes i la logística i comercialització directa fins al consumidor final. Per la seva banda, l'Irta, que està adscrit al Departament d’Agricultura Ramaderia Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, és l'institut d’investigació dedicat a la R+D+i agroalimentària en els àmbits de la producció vegetal la producció animal les indústries alimentàries el medi ambient i el canvi global i l’economia agroalimentària.

Més Informació
BonÀrea tanca l'any amb 22 botigues noves
BonÀrea invertirà 60 milions d’euros aquest 2018
L'Irta, la UdL i la URV s'uneixen per la recerca agroalimentària
Avui et destaquem
Comentaris