BonÀrea invertirà 60 milions d'euros aquest 2018

La cadena lleidatana preveu obrir 36 supermercats i ampliar 14 botigues

Una de les botigues de BonÀrea
Una de les botigues de BonÀrea

BonÀrea Corporació, amb seu a Guissona, té previst invertir 60 milions d'euros aquest 2018, un 9,5% més que durant l'any anterior, segons ha informat la companyia en un comunicat aquest divendres.

La Junta General d'Accionistes, celebrada aquest dijous, ha detallat que aquestes inversions es destinaran principalment a maquinària, robotització, logística, equipaments, millores mediambientals i l'ampliació del centre alimentari 'La Closa'.

També preveu obrir 36 supermercats i ampliar 14 botigues, així com comercialitzar prop de 65 noves referències de productes alimentaris i engegar sis gasolineres BonÀrea.

D’altra banda, l'òrgan de direcció ha acordat per tercer any consecutiu incrementar el dividend fins als 16 euros per acció, un 6,7% més que en l'anterior exercici, la qual cosa suposa que la remuneració per accionista ha obtingut un valor d'uns 12,8 milions d'euros, un 23% del resultat net de l'exercici.

Increment de vendes i de beneficis

La junta ha destacat els resultats econòmics registrats el 2017, amb unes vendes de 1.674 milions d'euros, un 8,5% més que durant l'any anterior, i un resultat net de 54,81 milions d’euros, un 16% més.

La companyia ha ressaltat que les xifres "consoliden el model de negoci totalment integrat arribant directe del camp al client final sense cap intermediari", la qual cosa ha assenyalat que permet valoritzar prop de 2.000 explotacions ramaderes i tenir una plantilla total de 4.860 treballadors.

Nou projecte a Aragó

L'empresa lleidatana ha explicat que el projecte del centre alimentari d'Épila (Aragó), que ocuparà 170 hectàrees i crearà 4.000 llocs de treball, començarà a aplanar el terreny i la urbanització el pròxim 2019.

L'any 2020, s'iniciaran els accessos, serveis i instal·lacions generals, magatzems logístics, àrea de promoció i venda de productes i gasolinera.

A partir del 2021 fins al 2026, es construiran les naus i equipaments per a les activitats d'escorxadors, elaboradors carni i productes alimentaris, i, finalment, el 2026 es preveu la construcció i inici de la resta d'activitats del centre alimentari.

Més Informació
Les 10 claus de l'èxit de Guissona
BonÀrea factura 1.600 MEUR en un any rècord
El grup Guissona obrirà un centre a Épila
Avui et destaquem
Comentaris