La Cambra de Terrassa fomenta els 'Green Jobs'

La iniciativa permetrà dissenyar la formació de professions vinculades a l'àmbit del medi ambient, d'acord amb les necessitats reals del nou sector emergent

La Cambra de Comerç de Terrassa obre el projecte europeu EGREJOB per a la formació en competències professionals en l'àmbit de la gestió del medi ambient i la sostenibilitat en la participació de les empreses catalanes.

Segons ha informat la Cambra a través d'un comunicat es tracta d'un projecte europeu que arrenca ara i acabarà el desembre del 2015, i que té com a objectiu definir els perfils competencials i les noves professions que demana el mercat en l'àmbit del medi ambient.

Aquesta iniciativa "permetrà dissenyar la formació dels 'green jobs' o professions vinculades a l'àmbit del medi ambient i la sostenibilitat, d'acord amb les necessitats reals del nou sector professional emergent", ha indicat a la Cambra.

Mitjançant aquest projecte, els socis europeus crearan una plataforma de desenvolupament de competències en matèria d'ocupació en llocs de treball vinculats al medi ambient, per la qual facilitarà la formació i l'entrada de cent joves al mercat laboral, la meitat dels quals seran dones.

"Es tracta de professions orientades a reduir l'impacte mediambiental i socioeconòmic negatiu i afavorir el desenvolupament econòmic sostenible", assegura la Cambra, que assenyala que aquest és un àmbit professional amb un alt potencial de desenvolupament.

Primera etapa
En la primera etapa del projecte, la Cambra ha iniciat una campanya informativa i de sensibilització entre les empreses amb activitat directa o indirecta en la gestió del medi ambient i la sostenibilitat.

L'objectiu és que la implicació activa del col·lectiu empresarial contribueixi a definir les necessitats competencials en aquest àmbit i dissenyar un pla estratègic transnacional per dotar el mercat de professionals qualificats, i perquè les mateixes empreses disposin en un futur de candidats amb les competències i habilitats necessàries.

Al mateix temps, la incorporació de les empreses a la plataforma europea EGREJOB els permetrà participar en una potent xarxa transnacional que, a més de facilitar l'intercanvi d'experiències i coneixement, contribuirà a facilitar la mobilitat dels joves professionals entre els països europeus membres del projecte.

Els socis que integren EGREJOB, que també promouran una certificació comuna de qualificació en matèria de formació en competències per a la gestió mediambiental i la sostenibilitat, tenen previst desenvolupar un programa de seminaris de sensibilització a tots els països membres per promoure les pràctiques de l'economia sostenible.

Lidera el projecte el Departament de Coordinació de Formació, Assessorament i Treball de la regió de Toscana (Itàlia) i els principals països que hi prenen part són Espanya, el Líban i Tunísia.
Avui et destaquem
El més llegit