La Casa por el Tejado ja ha construït 42 habitatges sobre els terrats | Cedida
La Casa por el Tejado ja ha construït 42 habitatges sobre els terrats | Cedida

La Casa por el Tejado es trasllada a la Zona Franca

La firma fabricarà milers d’habitatges d’edificació industrialitzada en Barcelona

El Grup La Casa por el Tejado, especialitzat en construir àtics nous sobre edificis antics, ha signat un contracte d’arrendament amb el Consorci de la Zona Franca (CZFB) per situar al polígon industrial barcelonès una fàbrica d’edificació industrialitzada capaç de construir a l’any més de 60.000 m2 de superfície d’habitatges.

La nova fàbrica de més de 10.000 m2 de superfície comptarà amb una inversió de 6 milions d’euros i està previst que s’inauguri a finals de 2018, permetent la creació de 95 llocs de treball, entre ocupacions directes i indirectes. Aquesta nau es sumarà als centres de fabricació que el grup ja té a l’àrea metropolitana de Barcelona: Gavà i Cornellà de Llobregat.

“L’objectiu – comenta Joan Artés, arquitecte i fundador - es disposar a principis de 2019 d’una capacitat productiva global anual de 115.000 m2, que correspondria aproximadament a uns 1.200 habitatges”. Els plans d’expansió de Grup La Casa por el Tejado es fonamenten en el creixement de la demanda de construcció industrialitzada per a habitatges i edificis no residencials, tant a Espanya com en altres països: en l’activitat de construcció d’àtics sobre edificis existents, l’empresa té 10 obres en execució a Barcelona i Pamplona i altres 20 projectes a Barcelona i Madrid, a més de feines internacionals i construccions hoteleres i d’equipaments.

L’empresa té 10 obres en execució a Barcelona i Pamplona

“La construcció industrialitzada –comenta Artés– que hem desenvolupat inicialment per realitzar projectes de sobreelevació urbana és en realitat una solució ideal per a gairebé qualsevol edifici i representa una enorme oportunitat que marcarà el desenvolupament constructiu en els propers anys”

Una empresa consolidada

La Casa por el Tejado ja ha construït 42 habitatges sobre els terrats d’edificis existents al barri de l’Eixample de Barcelona, fet que suposa més de 3.000 m2 d’edificació nova. Compta amb una plantilla de 42 persones entre empleats i col·laboradors. La facturació prevista per a finals de 2017 s’estima en 16 milions d’euros.

La implantació situa l’ocupació comercial del polígon industrial proper al 100% de l’espai disponible, una plena ocupació afavorida per la política de contenció de preus per dinamitzar l’economia i crear nous llocs de treball. El CZFB, en aquest sentit, treballa en un nou projecte per promocionar 22.000 m2 de naus modulars de lloguer -des de 1.250 m2-destinades a la petita i mitjana empresa, que es preveu que es posin al mercat durant 2019.

Més informació
Amazon llança el seu propi Spotify
Esteve es muda a la Zona Franca
El Consorci de la Zona Franca dobla els guanys
Avui et destaquem
El més llegit