La construcció, el sector que es resisteix a Terrassa

La Cambra de Comerç, optimista amb l'evolució econòmica, preveu un tancament de l'any amb un descens del ritme d'activitat del sector més afectat per la crisi

La Cambra de Comerç de Terrassa ha fet públiques les conclusions del seu estudi de conjuntura econòmica corresponent al tercer trimestre del 2016 i les expectatives dels empresaris de la demarcació territorial de Terrassa per al quart trimestre de l'any. L'informe l'elabora la institució en col·laboració amb l'IDESCAT des de l'any 2003 i els resultats indiquen que l'evolució de l'activitat econòmica durant el tercer trimestre del 2016 ha experimentat una moderació en el seu dinamisme en relació amb el segon trimestre de l'any per al conjunt d'activitats econòmiques de la demarcació de la Cambra.

Tot i que la moderació en el ritme d'activitat que s'ha observat en el trimestre analitzat confirma les expectatives expressades en el trimestre anterior, els resultats de l'estudi confirmen que es manté la situació de recuperació després de vuit trimestres consecutius amb un valor positiu de l'indicador de marxa dels negocis. Malgrat la desacceleració en el ritme de creixement, la Cambra considera que l'evolució dels resultats de les futures enquestes permetran corroborar si l'activitat empresarial es troba davant d'un canvi de tendència en l'evolució del creixement de l'activitat econòmica.

El comerç lidera la recuperació
Tots els sectors d'activitat, excepte la construcció, presenten expectatives positives per al quart trimestre del 2016 amb valors superiors als assolits en el trimestre actual. El sector de la construcció ha experimentat una evolució molt variable en el transcurs dels darrers nou mesos i preveu un tancament de l'any amb un descens del ritme d'activitat.

Pel que fa a la percepció sectorial de l'evolució de l'activitat, la indústria, en el seu conjunt, mostra un valor de -1,2 punts. Amb un descens de 13,6 punts respecte al trimestre anterior, aquest resultat trenca el ritme de creixement assolit durant els últims 12 mesos, i presenta una dinàmica l'evolució de la qual caldrà ser observada en el transcurs dels trimestres vinents.

Per la seva part, el sector del comerç presenta un valor positiu de l'indicador sobre la marxa dels negocis ( 12,9 punts) i, tot i que experimenta una lleu desacceleració en el ritme de creixement, encadena sis trimestres positius consecutius.

Pel que fa al sector serveis, aquest mostra un saldo de 13,2 punts positius, 10 punts menys que el trimestre anterior que indiquen certs símptomes de desacceleracióque s'hauran de confirmar en les pròximes enquestes.

 

Avui et destaquem
El més llegit