Barcelona, territori 'Biosphère'

La Diputació de Barcelona rep la certificació vinculada a la UNESCO com a destinació turística sostenible

La certificació destaca la gestió sostenible i el desenvolupament econòmic i social del territori La certificació destaca la gestió sostenible i el desenvolupament econòmic i social del territori

Barcelona es converteix en la primera demarcació catalana en rebre la distinció “Biosphère Responsible Tourism”, que ja tenen Catalunya, la ciutat de Barcelona i Sitges. La certificació reconeix la demarcació de Barcelona com a destinació turística sostenible i responsable i l’atorga l’Institut de Turisme Responsable, un organisme vinculat a la UNESCO i soci de l’Organització Mundial del Turisme i del Global Sustainable Tourism Council. Es tracta d’una certificació pionera, basada en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030.

El segell acredita que les tres marques turístiques de la demarcació que impulsa la Diputació de Barcelona -“Costa Barcelona”, “Paisatges Barcelona” i “Pirineus Barcelona”- compleixen els requisits de l’estàndard “Biosphère Destination”. També certifica que les tres marques apliquen amb èxit sis criteris concrets en les seves polítiques turístiques: Gestió sostenible, Desenvolupament econòmic i social, Conservació i millora del patrimoni cultural, Conservació Ambiental, Qualitat i seguretat, i Implicació del visitant.

La certificació està basada en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030

El segell permetrà millorar el posicionament i la promoció internacional de les marques turístiques del territori de Barcelona i, també, elaborar un Pla d’Acció pels pròxims tres anys en matèria de Sostenibilitat Turística a la Diputació de Barcelona. De fet, amb l’obtenció de la certificació Biosphère, la Diputació de Barcelona assoleix un dels objectius estratègics inclosos en el seu Pla de Mandat 2016-2019. Un fet que, des de l'ens, asseguren que ha estat possible gràcies al treball conjunt de més de 30 Gerències, Oficines o Serveis de la corporació, que han analitzat i estructurat totes les accions vinculades amb el desenvolupament turístic sostenible que realitza la Diputació de Barcelona.

"Barcelona és molt més"

La Diputació de Barcelona impulsa, sota la marca “Barcelona és molt més”, les tres destinacions turístiques que han rebut aquesta certificació. Es tracta de “Costa Barcelona” (Baix Llobregat, Garraf, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental i Alt Penedès), “Paisatges Barcelona” (Moianès, Osona, Bages i Anoia) i “Pirineus Barcelona” (Berguedà). L’any 2016 es van allotjar en aquestes comarques 4,7 milions de viatgers, que representen un augment del 16% respecte el 2015. La previsió és que aquest 2017, declarat per l’ONU Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, se superin els 5 milions de visitants.

Més informació
'Business angels' per a l'economia verda
La Cambra de Terrassa fomenta els 'Green Jobs'
Turisme fa descomptes en activitats sostenibles
Avui et destaquem
El més llegit