Laboratoris d'innovació a Osona per modernitzar la indústria

Vic, Manlleu i Calldetenes acolliran laboratoris d'innovació per avançar en la digitalització de les empreses d'Osona

 Presentació de l'Osona City Lab | Lourdes Casademont / ACN Presentació de l'Osona City Lab | Lourdes Casademont / ACN

Osona Lab City és un nou projecte d'innovació social que es posa en marxa a la comarca amb l'objectiu d'impulsar el talent i modernitzar la indústria. El projecte compta amb una inversió de més de dos milions d'euros, la meitat provinents de fons europeus. "Ha de servir sobretot per capacitar a la gent i empoderar-la en el món digital, formar nous talents i actualitzar indústries actuals", va explicar l'alcaldessa de Vic, Anna Erra.

La iniciativa comportarà la creació de laboratoris d'innovació a Manlleu i Vic. D'aquesta manera, es vol donar noves oportunitats laborals als joves i oferir a les empreses un espai per innovar en la seva activitat. A Manlleu es posaran en marxa el Labmanlleu i el Labter, dos punts que serviran de taller de prototips i experimentació així com d'incubadora de projectes d'emprenedoria.

Calldetenes serà un camp de prova amb la posada en marxa del Fab Lab Can Pau Raba, que actualment és un centre cívic. En aquest espai s'hi faran tallers i activitats per testejar com fer el desplegament per capacitar digitalment la resta de comarca. L'ús d'eines de disseny i fabricació com impressores 3D o talladors làser seran algunes de les tècniques que s'ensenyaran.

Arimany: "Hi ha moltes petites i mitjanes empreses que s'han de posar al dia"

El president de Creacció, Josep Arimany, ha fet èmfasi en la necessitat de les empreses de la comarca a seguir evolucionant. "La pandèmia ens ha fet córrer amb la digitalització i el teletreball es quedarà en molts casos", ha destacat, afegint que és indispensable tenir una bona xarxa de comunicacions. "A Vic hi ha moltes petites i mitjanes empreses que s'han de posar al dia i les ajudarem", ha assegurat.

El projecte, que s'estendrà durant dos anys, està impulsat pels ajuntaments de Vic, Manlleu i Calldetenes, l'Agència d'Emprenedoria Innovació i Coneixement Creacció i la Universitat de Vic. La iniciativa va ser la segona més ben valorada en la convocatòria dels Projectes d'Especialització i Competitivitat Territorial, on es van presentar 19 projectes de tot el país.

Avui et destaquem
El més llegit