Mataró acollirà la primera antena catalana del Trenlab

L'acceleradora d'emergents de mobilitat de Renfe surt per primer cop de Madrid amb una aposta per "una nova mobilitat més verda i digital"

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana de l'Estat, Raquel Sánchez, durant la presentació del Trenlab a Mataró | ACN La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana de l'Estat, Raquel Sánchez, durant la presentació del Trenlab a Mataró | ACN

Trenlab, acceleradora d'startups de mobilitat de Renfe, obrirà al setembre la seva primera antena fora de Madrid. El projecte aterrarà a Mataró amb l'objectiu de desenvolupar i acompanyar empreses innovadores en el sector dels transports, especialment en els àmbits de la digitalització, l'accessibilitat o la sostenibilitat, entre altres aspectes.

Des de l'any 2018, el 25% de les empreses guanyadores dels concursos d'acceleració de Trenlab han estat catalanes, segons ha explicat el president de Renfe Isaias Táboas. Així, la iniciativa aterra al país amb un nou espai a la torre tres del TecnoCampus de Mataró. Renfe i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana han aprofitat el 175 aniversari del primer ferrocarril de l'Estat entre la ciutat maresmenca i Barcelona per presentar la nova antena.

Render de l'antena del Trenlab que començarà a funcionar al setembre al TecnoCampus de Mataró | Cedida

Render de l'antena del Trenlab que començarà a funcionar al setembre al TecnoCampus de Mataró | Cedida

 

El mateix Táboas ha projectat la capacitat de la iniciativa d'"irradiar més desenvolupament, innovació i progrés al ferrocarril". La nova antena, segons el president de l'empresa, ha de ser un "centre que permeti que es continuïn presentant empreses" del territori als programes d'acceleració de Trenlab. L'alcalde de Mataró, David Bote, s'afegeix a l'elogi a la iniciativa, que considera un "referent de l'emprenedoria i la innovació" que "renova" el model productiu mataroní.

Per la seva banda, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana Raquel Sánchez s'ha declarat decidida a "impulsar el progrés i el desenvolupament de les infraestructures" del país. El ferrocarril, en paraules de la mateixa Sánchez, és el "mitjà de transport més sostenible", un "motor" de la transformació econòmica que es faci sobre la base d'una "nova mobilitat més verda i més digital" que trobi suport al nou Trenlab.

Més informació
Nou 'partnership' entre Renfe i Microsoft
Renfe reforça les rodalies pel MWC
Renfe invertirà més de 18 MEUR en la millora de trens de Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit