Augmenten les pernoctacions als hotels barcelonins

Gairebé 415.000 visitants s’allotgen en establiments turístics de la província de Barcelona al mes d'octubre

Els allotjaments turístics registren 1,1 milions de pernoctacions a l'octubre Els allotjaments turístics registren 1,1 milions de pernoctacions a l'octubre

L’activitat en allotjament turístic a l’entorn de Barcelona durant l’octubre ha experimentat un augment en el nobre de pernoctacions, un 6,4%, tot i que també s'ha registrat un comportament negatiu en el nombre de turistes rebuts (-4,3%) respecte al mateix mes de l’any anterior. Així es desprèn de l’estudi Indicadors turístics a la Destinació Barcelona 2017, elaborat per LABturisme.

En total, s’han allotjat un total de 414.023 turistes en el total de les tres tipologies d’allotjament analitzades (establiments hotelers, càmpings i turisme rural), que van generar un total d’1,1 milions de pernoctacions i van donar feina de forma directa 7.476 treballadors (+7,8%).

Per tipologies d’allotjament, el nombre de turistes allotjats en establiments hotelers a l’entorn de Barcelona ha caigut un 5,8%. Pel que fa a les pernoctacions, aquestes han caigut un 7% als hotels de la comarca del Barcelonès però han augmentat un 4,1% als hotels de l’entorn de Barcelona. Els viatgers residents a Espanya que s’allotgen en hotels són els que més han caigut respecte a l’octubre del 2016 (-8%), però han augmentat les pernoctacions un 2,4%. D’altra banda, els turistes estrangers cauen un 4,2% però creixen les pernoctacions un 4,9%. L’estada mitjana dels turistes residents se situa en les 2 nits mentre que les dels estrangers se situa en les 3,3 nits.

Pel que fa a l’allotjament en càmpings de la província, destaca el gran augment del 45,6% dels turistes estrangers en aquest tipus d’establiment, tot i que les pernoctacions creixen a un ritme més moderat (+6% respecte a l’octubre de l’any passat). En canvi, el nombre visitants residents res redueix un 1,7% però augmenta un 36,5% les pernoctacions en càmpings.

Així mateix, el turisme rural creix tant en nombre de turistes (+4,2%) com en nombre de pernoctacions (+2,6%). Tot i això, el turisme rural espanyol, que representa el 83% del turisme rural total, cau un 5,2% aquest octubre respecte al mateix mes de l’any anterior.

Més de la meitat de les places dels hotels ocupades

Els hotels de l’entorn de Barcelona han tingut una ocupació del 64,1% aquest mes d’octubre, mentre que la dels càmpings ha estat del 43,6% i la dels establiments rurals, del 18,3%.

Per províncies, els hotels de Lleida han estat els que han registrat una ocupació més alta a l’octubre, amb el 66,8% de les seves places, seguits dels hotels de Barcelona (64,2% d’ocupació), Tarragona (58,1%) i Girona (50%). En canvi, els càmpings presenten millor ocupació a la zona de Barcelona, amb el 43,7% de les parcel·les, seguits dels de Lleida (35,7%), Tarragona (34,1%) i Girona (31,7%). Així mateix, Barcelona també lidera l’ocupació del turisme rural, amb el 18,3% de les places ocupades l’octubre, seguida de Girona (14,2%), Tarragona (11,8%) i Lleida (9,3%).

Més informació
Dona catalana de 35 anys, la turista gastronòmica de Barcelona
Les comarques de Barcelona reben 4,7 milions de turistes
La majoria de catalans creu que el turisme és beneficiós
Avui et destaquem
El més llegit