El missatge del conseller Giró sobre l'evaporació dels diners a Catalunya

Jaume Giró mostra optimisme malgrat la crisi de la covid-19 i les conseqüències de la guerra a Ucraïna

Jaume Giró, conseller d'Economia; i Ramon Alberich, president de la Cambra de Sabadell | Cedida Jaume Giró, conseller d'Economia; i Ramon Alberich, president de la Cambra de Sabadell | Cedida

“Els diners d’aquí s’evaporen”. El conseller d'Economia de la Generalitat, Jaume Giró, va denunciar d'aquesta manera la diferència entre la recaptació d'impostos a Catalunya i els diners que es reben. Segons el conseller, Catalunya és el tercer territori de l'Estat pel que fa a la recaptació per habitant, mentre que cau fins a la catorzena posició en la recepció. Aquest va ser un dels missatges que va pronunciar durant una conferència organitzada per la Cambra de Sabadell.

De fet, el president de la Cambra, Ramon Alberich, va mostrar la preocupaicó de l'empresariat per la "fiscalitat discriminatòria" a Catalunya. Segons el mandatari, aquest fet provoca que moltes empreses es traslladin a altres regions d'Espanya. 

Optimisme malgrat tot

El conseller d'Economia va voler enviar un missatge d'optimisme als empresaris, tot i l'impacte de la crisi de la Covid-19 i la guerra a Ucraïna. Així, va destacar que Catalunya va créixer un 5,8% el 2021 i que el govern català preveu que el PIB creixi un 4.9% aquest 2022. "Comptem amb un pressupost aprovat amb un increment de 5.000 milions d'euros en inversió, en recerca, salut... per seguir sostenint els pilars de benestar a la nostra societat”, va emfatitzar.

A més, Jaume Giró va destacar "l'oportunitat" que suposen els fons europeus per "la transformació" econòmica i energètica i la digitalització. En aquest sentit, es va mostrar crític amb l'assignació i la gestió que n'està fent el govern espanyol, lamentant que Catalunya no està rebent el que li pertoca com a territori.

Avui et destaquem
El més llegit