Naturgy afegirà a la xarxa comercial la planta de Vila-sana

La instal·lació de biometà de l'explotació ramadera de Progaporcs servirà per injectar gas renovable al grup a partir del 2023

La seu de Naturgy, a Madrid | EP La seu de Naturgy, a Madrid | EP

Naturgy reconvertirà la planta de processament de biogàs de l'explotació ramadera de Progaporcs, al municipi de Vila-sana (Pla d'Urgell) per encaixar-la a la seva xarxa de distribució comercial de gas renovable. Segons ha anunciat l'empresa, l'adaptació requerirà una inversió d'1,5 milions d'euros i s'emmarca en l'objectiu de fer que tot el gas de la seva xarxa sigui d'origen renovable.

Amb aquesta incorporació a la xarxa, ja seran tres les plantes de biometà que es posin en operació comercial, dues d'elles a Catalunya. Segons ha informat la companyia, des de la instal·lació arribaran uns 11,8 Gwh/any de biometà a la xarxa de distribució de gas, el consum anual de més de 3.000 llars.

Naturgy va testar el biometà produït a la planta el 2019, mitjançant el projecte europeu LIFE Metamorphosis. Així, la fàbrica lleidatana s'afegeix a la situada a la depuradora d'aigües residuals de Bens (la Corunya), i la ubicada a Cerdanyola del Vallès, la primera a injectar a la xarxa espanyola gas procedent d'un abocador.

Més informació
Naturgy i Ruralia creen la primera empresa per el reciclatge integral de parcs eòlics
Naturgy crearà un bosc per millorar el capital natural i compensar emissions
Naturgy invertirà més de 1.300 MEUR en digitalització i millores de xarxa
Avui et destaquem
El més llegit