Nestlé reforça la seva fàbrica de Girona amb una inversió de 100 MEUR

La companyia alimentària vol incrementar la fabricació de càpsules de cafè i digitalitzar la planta amb equips d'última generació

Exterior de la fàbrica de Nestlé a Girona | Nestlé Exterior de la fàbrica de Nestlé a Girona | Nestlé

Nestlé ha anunciat una inversió de 100 milions d’euros a la seva fàbrica de Girona, que s’executarà en els pròxims tres anys. El moviment de la companyia alimentària s’emmarca dins d’un pla per reforçar la producció i omplert de cafè soluble i la fabricació de càpsules monodosi. 

En paral·lel, Nestlé ha expressat en un comunicat que els recursos econòmics també es destinaran a l’automatització de la planta “per accelerar la sostenibilitat i totes les operacions logístiques”. Des de terres gironines, on l’empresa hi és present des de l’any 1968 amb una plantilla de 870 persones, Nestlé serveix a tot l’Estat i arreu del món. 

Jordi Jaén, director de la fàbrica de Nestlé a Girona, considera que aquesta inversió “és un reconeixement a les competències de l’equip humà” i, a la vegada, consolida la planta com un dels espais referents del grup. A escala mundial, Nestlé té presència a 186 països i compta amb un total de 276.000 treballadors i treballadores. La companyia va tancar el balanç del 2021 amb una facturació de 2.145 milions d’euros

La notícia arriba pocs dies després que Nestlé Espanya hagi fet pública la seva intenció de reduir, cada any, unes 2.100 tones d’emissions de CO2 amb l’ús d’una nova caldera de biomassa. L’activació d’aquest aparell forma part de l’estratègia corporativa d’assolir les zero emissions de gasos d’efecte hivernacle l’any 2050.

Més informació
Nestlé invertirà 6,5 milions d'euros a la fàbrica de Reus
La fàbrica de Nestlé a Girona creix un 8%
Nestlé compra la catalana Pronokal
Avui et destaquem
El més llegit