La fàbrica de Nestlé a Girona creix un 8%

L'empresa estrena una caldera per convertir pòsit de cafè en vapor després d'invertir-hi 17,2 milions d'euros

Un treballador de la fàbrica de Nestlé a Girona | ACN Un treballador de la fàbrica de Nestlé a Girona | ACN

La fàbrica de Nestlé a Girona creixerà un 8% enguany. La producció de la planta arribarà a les 82.000 tones entre cafè soluble Nescafé i càpsules Dolce Gusto. L'empresa ja ha estrenat una caldera que genera vapor a partir del marro del cafè, després d'invertir-hi 17,2 milions d'euros, que permetrà reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle. 

Tot i que els plans de la companyia ja preveien aquest increment de la producció, el director de la fàbrica, Jordi Jaén, assegura que el coronavirus hi ha influït, ja que ha augmentat el consum a les llars. "Portem una progressió bastant bona, i en els darrers cinc anys hem produït més d'un 35% d'allò que veníem fent", afirma. La fàbrica està situada al polígon de Domeny i compta amb 800 treballadors.  

La nova caldera fa servir el pòsit que s'obté per fabricar el cafè soluble per crear vapor. Fins ara, les 45.000 tones que es generen d'aquest producte vegetal s'utilitzaven com a compostatge o combustible per a calderes. La caldera permetrà ara cremar un 80% d'aquest marro a la mateixa fàbrica. El vapor que es creï servirà per generar energia. Jaén explica que d'aquesta manera pretenen contribuir a l'economia circular i protegir el medi ambient. 

Més info: Nestlé instal·larà a Girona una caldera que genera vapor amb el pòsit del cafè

Això permetrà generar 125.000 tones de vapor a l'any, fet que suposarà una reducció d'un 25% del consum de gas natural a la fàbrica. L'empresa assegura que aquest procés no és el primer que s'introdueix a la planta per tal de disminuir les emissions de CO2. També s'ha implantat la cogeneració amb turbines de gas. La fàbrica de Girona ha reduït un 35% les emissions de gasos d'efecte hivernacle i l'aigua que fa servir per produir entre el 2010 i el 2019.  

Com a part del sector de l'alimentació, considerat essencial, l'activitat a la fàbrica de Nestlé a Girona no va parar durant el confinament ni en cap altre moment des que va començar la pandèmia. Jaén indica que en tot moment s'han aplicat les mesures de seguretat i higiene necessàries per garantir el benestar dels treballadors, com la ventilació de sales, les desinfeccions de vestuaris i menjadors, circuits marcats a terra i la presa de temperatura, entre d'altres.  

Més informació
Nestlé dóna 150.000 mascaretes a institucions i entitats
Nestlé permet pagar amb un 'selfie'
Nestlé busca 200 treballadors per al 'hub' d'Esplugues de Llobregat
Avui et destaquem
El més llegit