La neu assegura una ocupació del 90% a la muntanya

Els establiments hotelers costers, amb entre un 50% i un 80% de reserves, romanen pendents de la meteorologia

L'estació d'esquí de Port Ainé | ACN L'estació d'esquí de Port Ainé | ACN

Les darreres nevades i una nova onada de fred ha permès que totes les pistes d’esquí es mantinguin obertes fins a la primera setmana d’abril. Això ha provocat un augment de les reserves en establiments turístics pròxims a les instal·lacions d’esquí i als punts d’atracció de muntanya, sigui cases rurals o càmpings, segons coincideixen les associacions del sector de diferents demarcacions catalanes. Així, els establiments de muntanya han assegurat una ocupació que supera el 90%.

No obstant això, mentre els establiments de muntanya són força optimistes, els responsables dels hotels i cases rurals de les zones costaneres o de l’interior de Catalunya, amb una ocupació d’entre el 50% i el 80%, estan pendents de si pugen les temperatures per millorar aquestes xifres. 

Un 85% d'ocupació als hotels de muntanya gironins

A les comarques gironines, la previsió d'ocupació per Setmana Santa s'espera que sigui fins al 85% a les zones de muntanya, i a la costa, entorn del 75%, segons dades de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona. 

Les zones on s'espera una major ocupació són a la Garrotxa (fins a un 85%), seguit del Ripollès i Cerdanya, amb un 75%. A Selva Interior i a la Costa Brava s'espera arribar a un 65% mentre que a Girona les previsions apunten a un 70% d'ocupació. 

En relació amb els dies contractats per les famílies, la mitjana d'estades se situa entre dos i tres dies, essent lleugerament inferior respecte l'any passat, ja que a les zones costaneres va arribar als cinc dies. Els dies de més reserves seran el divendres 30 i el dissabte 31 de març i el perfil majoritari del turista serà el familiar, procedent de l'àmbit metropolità i també de la demarcació. En menor percentatge, també hi haurà turistes francesos, belgues i alemanys.

On també hi ha bones previsions de reserves és als allotjaments rurals. Segons dades de l'Associació Turisme Rural Girona, els dies més forts seran des del divendres 30 de març fins al dilluns 2 d'abril. L'ocupació per aquest període se situa entorn del 90% de mitjana i s'espera arribar al 95% amb les reserves d'última hora. El turista d'allotjaments rurals serà sobretot català i procedent de l'àmbit metropolità.

Lleida preveu una ocupació del 95%

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una ocupació turística des de Dijous Sant fins al Dilluns de Pasqua que es podria situar entre el 90% i la plena ocupació a les zones turístiques de les comarques lleidatanes, sempre que les condicions meteorològiques acompanyin. En el conjunt de la Setmana Santa, el sector turístic estima que uns 85.000 turistes visitaran les comarques de Lleida.

D'altra banda, a Tarragona, els esdeveniments esportius que atreuen més de 20.000 nens i joves a la Costa Daurada per Setmana Santa són el principal motor de l'ocupació turística a la zona, que es preveu que superi el 85%. Els càmpings de la demarcació ompliran al 100% els bungalows, tot i que l'ocupació encara serà baixa a les parcel·les. 

Més informació
El turisme rural supera el 80% d'ocupació per Setmana Santa
Una setmana de xifres santes
Les destinacions més barates per Setmana Santa
Avui et destaquem
El més llegit