El turisme rural supera el 80% d'ocupació per Setmana Santa

L'estació d'esquí del Port del Comte, el Mercat del Ram de Vic o Montserrat són alguns dels atractius principals per aquests dies

Montserrat és una de les destinacions per aquesta Setmana Santa | ACN Montserrat és una de les destinacions per aquesta Setmana Santa | ACN

El turisme rural continua sent l'opció més ben posicionada entre els visitants per Setmana Santa i els allotjaments tenen unes previsions d’ocupació que van del 80 al 100%. Entre els atractius turístics principals hi ha Montserrat, el Mercat del Ram de Vic o l'estació d'esquí del Port del Comte, que, gràcies a les darreres nevades, podrà allargar la temporada fins al cap de setmana del 7 i 8 d'abril.

El perfil majoritari de clients que trien la Catalunya Central per passar la Setmana Santa  són famílies de la província de Barcelona que busquen el contacte amb la natura i el món rural.

Cases rurals quasi plenes al Berguedà i bones perspectives Solsonès

Al Berguedà, aquesta Setmana Santa les reserves de cases rurals s'han fet amb més antelació del que és habitual. "La majoria estan fetes entre gener i principis de febrer", ha explicat el president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, Jordi Pellicer. A hores d'ara, l'ocupació, de Dijous Sant a Dilluns de Pasqua, frega el ple amb el 95% de les cases ja ocupades "pel que de ben segur que amb les reserves d'última hora arribem a omplir".

Al Solsonès les previsions a les cases de turisme rural també són positives. La presidenta de l'Associació de Turisme Rural del Solsonès (TRAS), Pilar Bielsa, ha explicat que durant els dies festius de Setmana Santa s'espera omplir la majoria de cases, tot i que ha dit que la gent "no fa estades gaire llargues". La presidenta del TRAS també ha relatat que el fet que l'estació d'esquí del Port del Comte estigui oberta per aquestes dates ha afavorit que les cases de turisme rural més properes a la neu se n'hagin beneficiat.

De fet, el director de l'estació d'esquí del Port del Comte, Albert Estella, ha explicat que hi haurà obertes el 100% de les instal·lacions amb "gruixos de neu boníssims". A més, Estella ha dit que hi haurà neu "gràcies a les temperatures baixes d'aquests dies”.

Osona i el Bages centren l'atracció de visitants en la religió

A la comarca d'Osona les previsions d'ocupació durant aquestes vacances se situen al 80% de mitjana. De cara als quatre dies festius de Setmana Santa les previsions són desiguals. Si bé hi ha establiments que ja tenen ple, n'hi ha d'altres que tenen les habitacions entre el 50 i el 60%.

D’altra banda, els principals punts religiosos del Bages, Montserrat i la Cova de Sant Ignasi, preveuen omplir aquesta Setmana Santa. Les 38 habitacions de l'hostatgeria estan ja plenes i les cel·les Abat Marcet al 95%, pel que preveuen arribar al 100%. Pel que fa a l'hotel Abat Cisneros, de dijous a diumenge només queden el 25% de les habitacions disponibles.

També a la Cova de Sant Ignasi de Manresa esperen una important afluència de visitants aquests dies. El Centre Internacional d'Espiritualitat (abans Casa d'Exercicis), el mateix indret on Ignasi de Loiola va viure l'experiència que donaria lloc al seu llibre 'Exercicis espirituals', té pràcticament plenes totes les seves habitacions.

L'Alta Anoia, també amb bones perspectives d'ocupació

Les cases rurals de la zona de l'Alta Anoia ompliran gairebé totes les places durant els dies festius de Setmana Santa. El president de l'Associació per al Desenvolupament de l'Alta Anoia, Ramon Bosch, ha dit que l'ocupació és similar a la de l'any passat, tot i que considera que enguany "la gent no ha reservat amb tanta antelació com altres cops". Segons Bosch, el turisme que acull aquesta zona de l'Anoia per Setmana Santa és principalment familiar i de l'àrea de Barcelona.

Més informació
Els millors establiments catalans de turisme rural
De masia a casa rural amb spa
El Pilar anima el sector turístic de la Catalunya Central
Avui et destaquem
El més llegit