Nike, Coldplay o Liam Neeson escullen el Gran Penedès pels seus rodatges

El Gran Penedès ha registrat una xifra rècord de rodatges, alguns d'internacionals

Un rodatge recent al Gran Penedès | Cedida Un rodatge recent al Gran Penedès | Cedida

L'activitat de rodatges al Gran Penedès s'ha multiplicat durant el 2021, convertint-se en un dels escenaris predilectes per grans marques, grups de música o produccions cinematogràfiques. Nike, Adidas, Zara, Coldplay, Nathy Peluso, Jessica Lange o Liam Neeson són alguns dels noms que han triat la regió catalana per les seves produccions audiovisuals.

La Gran Penedès Film Commission ha gestionat fins a 207 rodatges durant el 2021, el que suposa un nou rècord, molt per damunt de l’any 2019, quan se n’havien concedit 147. Sitges, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Olivella, Olèrdola i Santa Margarida i els Monjos són els principals municipis del Penedès i el Garraf que han acollit rodatges. 

Gran Penedès Film Commission és un clúster impulsat per l'Ajuntament de Sitges i l’Agència NODE Garraf que treballa per atraure rodatges d’audiovisuals per a les indústries de la televisió, el cinema, la publicitat i la música. Per al 2022 l’expectativa es manté a l’alça i es preveu un continuat augment de rodatges per a produccions televisives.

Produccions internacionals

Una altra tendència en auge és la de les produccions internacionals, que valoren sobre manera la benignitat del clima i la diversitat en la tipologia de localitzacions, molt a prop les unes de les altres, sense necessitat de recórrer grans distàncies, la qual cosa abarateix els costos de producció.

Des del punt de vista d’ingressos directes, les productores han satisfet un total de 326.000 euros en concepte de taxes i lloguers a particulars. A més, cal tenir en compte la facturació per part de les empreses de serveis de l’entorn, com ara càterings, allotjaments, restauració, retolació, seguretat, jardineria i maquinària diversa, així com els professionals i els figurants.

Adidas i Mango

Entre els anunciants que han passat pel Gran Penedès destaquen primeres marques com Nike, Adidas, Lemonade, Armani, Zara, Puma, Levi’s Strauss, Mango, H&M, Utuerqüe, Massimo Dutti, Venca, Pronovias o Maria Claire. Quant a les sèries per a la televisió, s’han gestionat localitzacions per a Ídolo, Paraíso i Sin huellas. La indústria del cinema ha enregistrat escenes de pel·lícules com Mantícora, de Carlos Vermut; Marlowe, amb Jessica Lange i Liam Neeson; i La niña de la Comunión, de Víctor García

Avui et destaquem
El més llegit