"No rotund" de la patronal de les Terres de l'Ebre a portar aigua a Barcelona

La patronal ebrenca mostra el seu rebuig a "qualsevol mena de transvasament" i recorda les limitacions per regar arrossars

El riu Ebre en el seu pas per Mora d'Ebre | ACN El riu Ebre en el seu pas per Mora d'Ebre | ACN

L'Associació d'Empreses de les Comarques de l'Ebre ha fet públic el seu "no rotund" a una possible interconnexió de xarxes per fer arribar l'aigua de l'Ebre a Barcelona i el seu rebuig total a "qualsevol mena de transvasament". La patronal es manifesta en contra del projecte perquè "hi ha altres solucions més eficients i sostenibles, que juntament amb una política de reequilibri territorial seriosa i de gestió de l'aigua, solucionaria el problema actual".

Concretament, consideren que caldria invertir en la millora de la xarxa de distribució, "disminuint el percentatge de fuites" existent. Això implicaria una "millora substancial" en la disponibilitat d'aigua i evitaria l'emergència, segons la patronal.

"Es tracta d'una actuació que es pot afrontar en un termini d'entre dotze i catorze mesos, sent una mesura duradora que estaria emmarcada dins d'una política d'aprofitament de l'aigua, reduir el malbaratament i fer polítiques de reutilització més eficients", apunta l'entitat ebrenca en un comunicat. Hi afegeixen la necessitat d'impulsar equipaments com dessaladores per "garantir el subministrament d'aigua a moltes zones" afectades per l'escassetat.

En contra de qualsevol mena de transvasament

Els empresaris recorden també que la situació de sequera ha afectat "fins fa pocs dies" les Terres de l'Ebre, la pèrdua constant d'aportacions sedimentàries al delta i que la manca de dotació suficient per regar els arrossars i camps de cítrics ha portat a una menor producció i rendiment. A més de posicionar-se "en defensa del territori i totalment en contra de qualsevol mena de transvasament", demana també un "debat serè i constructiu de país entre tots els actors involucrats".

Avui et destaquem
El més llegit