Nou centre tecnològic mundial de GFT a Sant Cugat

El CEO de l'empresa, Ulrich Dietz, defineix la ciutat com "el Silicon Valley d'Europa" i Mas anima a invertir en Catalunya

L'empresa GFT ha inaugurat aquest dimarts a la tarda a Sant Cugat del Vallès la seva nova seu mundial de competència en finances mòbils, des d'on ofereix els seus serveis de consultoria als seus clients internacionals. La seu de l'empresa GFT es troba a l'edifici Catparc de la localitat, on disposa d'uns 10.000 metres quadrats per albergar fins a 900 persones, de les quals 700 ja treballen.

La inauguració ha tingut lloc en un acte presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas, en el que han participat l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, el director general de GFT a Espanya, Carlos Eres i el CEO de GFT Group, Ulrich Dietz.

"No som una multinacional tradicional, no es tracta d'una delegació, ens encarreguem de projectes per a altres països i de recollir oportunitats", ha apuntat Eres. L'edifici, que substitueix l'antiga seu a la localitat vallesana que s'havia quedat petita, compta amb quatre plantes i ha suposat una inversió de dos milions d'euros.

Els serveis que ofereix la companyia per a tot el món se centren a oferir solucions a entitats bancàries basades en la utilització dels avantatges i oportunitats que brinda l'ús de la tecnologia mòbil. D'aquesta manera, es garanteix una integració total del client amb l'empresa, amb opcions àmplies centrades a oferir informació de manera bidireccional per garantir un tracte més personalitzat.

Animant la inversió estrangera
Per la seva part, el president Mas ha aprofitat la inauguració de les instal·lacions per llançar un missatge a les empreses internacionals perquè no dubtin a l'hora d'escollir Catalunya per assentar-se. "Tenim reptes grans, molt grans per davant, a nivell social, econòmic i polític, i estem intentant fer el millor, i podreu veure que aquest país és un país interessant des del punt de vista de la gent, a nivell d'infraestructures i de l'atmosfera de negoci", ha assenyalat Mas.

Mas ha assegurat que les empreses continuen apostant per Catalunya "ara que es discuteix tant si ve inversió estrangera o no". "Aquí en teniu la prova. En ve, i cada vegada més i millor", ha dit en la inauguració de la seu. De fet, Mas ha posat GFT com a exemple de les empreses que interessen a Catalunya: "Companyies estrangeres, innovadores, que contractin persones i que tinguin visió internacional". 

Sant Cugat, "la Silicon Valley d'Europa"
Dietz ha destacat que "Catalunya és un país fantàstic amb un futur brillant especialment per al nostre punt de vista" i ha dit que l'empresa continuarà creixent en aquesta àrea estratègica de Sant Cugat del Vallès, que defineix com la 'Silicon Valley d'Europa', per la gran concentració d'empreses tecnològiques. Per la seva banda, Eres ha afirmat que "estem orgullosos que el grup continuï invertint en aquest territori, creant ocupació i confiant en els nostres professionals per a projectes líders en l'àmbit internacional".

L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, ha destacat de GFT que hagi "ampliat llocs de treball" tot i ser "en plena crisi"; la seva "internacionalització" i la "proximitat amb els seus treballadors" que suggereixen els panells amb la fotografia de les cares dels professionals que hi ha a l'empresa. Mas i Conesa han visitat les instal·lacions de la nova seu en un recorregut en què els professionals els han fet diverses demostracions dels serveis tecnològics que desenvolupa i ofereix la companyia.
Avui et destaquem
El més llegit