La constitució d'empreses a Barcelona s'apropa a dades prèvies a la pandèmia

Barcelona Activa registra un increment interanual de prop de 100 empreses de nova creació durant el primer semestre de 2021

Creix un 30,4% la creació d'empreses a Catalunya | ACN Creix un 30,4% la creació d'empreses a Catalunya | ACN

L'Oficina d'Atenció a les Empreses de l'Ajuntament de Barcelona registra un total de 323 nous negocis durant el primer semestre de 2021, un 39% més que durant el mateix període de l'any anterior. En el marc del confinament i les mesures restrictives del primer estat d'alarma a causa de la pandèmia, a Barcelona es van crear 232 empreses en els primers sis mesos de 2020. Tot i aquest creixement, però, la dada encara és inferior a la de 2019, quan es van registrar 389 noves companyies a la ciutat. Més enllà de les empreses constituïdes mitjançant l'organisme, a Barcelona hi ha hagut durant els primers sis mesos de l'any 3.433 noves societats mercantils.

Del total de les empreses fundades, el 70% han tingut la forma jurídica de Societat Limitada. Pel que fa a l'activitat sectorial, un 36% dels nous negocis es dediquen a activitats intensives en coneixement i tecnologia punta, 10 punts percentuals més que durant els primers sis mesos de 2020. Un 24% del total de les noves empreses es dediquen al comerç, mentre que els serveis a les empreses i activitats professionals han suposat un 17,5% dels nous registres; i la informació i les comunicacions, un 8,3%.

Per districtes, l'àrea de la ciutat amb més noves societats mercantils constituïdes va ser l'Eixample, amb un 35,3% de les noves empreses. El segueix Sarrià-Sant Gervasi, amb un 20,7%, i Sant Martí, amb un 9,6%. Aquests tres districtes ha concentrat el 65,6% dels nous registres a la ciutat, una dada molt diferent de la de zones com el Guinardó, Sant Andreu o Nou Barris, que concentren entre les tres només el 9% de les noves empreses.

Més informació
Barcelona Activa acompanyarà 3.700 persones en atur o ERTO
Avui et destaquem
El més llegit