Tret de sortida a les obres de transformació de l'entorn del Camp Nou

Els treballs, amb una inversió de 28 milions d'euros, comencen aquest 17 de febrer amb la urbanització d'un tram de l'avinguda Joan XXIII

Vista aèria virtual del futur Camp Nou i de les obres de transformació urbanística dels carrers de l'entorn | ACN Vista aèria virtual del futur Camp Nou i de les obres de transformació urbanística dels carrers de l'entorn | ACN

Les obres de transformació de l'entorn del Camp Nou comencen aquest 17 de febrer amb la urbanització de l'avinguda Joan XXIII. Els treballs es concentraran en aquesta primera fase al tram entre Menéndez Pelayo i Martí i Franquès, que passarà a tenir tres carrils de circulació i carril bici. Està previst que finalitzin el proper setembre. Progressivament, s'anirà transformant l'espai d'ús públic previst a tot l'àmbit i la resta de carrers inclosos en el projecte d'urbanització –aprovat el passat desembre-, que són Menéndez Pelayo, Arístides Maillol, Gregorio Marañón, Cardenal Reig, Elisabeth Eldenbenz i Travessera de les Corts. En total, s'actuarà en més de 111.000 metres quadrats amb una inversió de 28 milions d'euros, íntegrament finançats pel Barça.

Més info: El Barça, més que un PIB

El conjunt de les actuacions permetran crear un gran espai obert al voltant de l'estadi, eliminar la tanca exterior i els desnivells que hi ha ara i renovar i ampliar els carrers de l'entorn per reordenar l’accés rodat i de vianants. Les obres d'urbanització que s'iniciaran i que està previst que finalitzin el proper setembre corresponen al tram de l'avinguda de Joan XXIII, comprès entre els carrers de Menéndez Pelayo i Martí i Franquès. Amb la nova urbanització, l'avinguda Joan XXIII tindrà un nou traçat amb voreres amples, reduint la secció viària, amb carril bici, i amplada apta per a tres carrils de circulació.

També es restaurarà i estabilitzarà el talús verd de límit amb el cementiri de les Corts, que es treballa com a fons verd millorant la vegetació amb plantació de pins i arbustiva i la creació d’una grada al peu del talús. El nou traçat preveu la reconfiguració de la rambla de pins com a espai lliure i nou accés de vianants, i es connecta així el barri i l’Espai Barça amb la Diagonal. La rambla queda lligada a una nova zona verda entre el carrer d’Elisabeth Eidenbenz (antic carrer de la Maternitat) i Joan XXIII, al voltant de la Masia, i separada de l'espai viari.

Més amplada i carril bici

A continuació, s'afrontarà l’actuació del carrer Menéndez Pelayo, en el tram comprès entre Joan XXIII i Martí i Franquès i, posteriorment, s'ajustarà el traçat del carrer d'Arístides Maillol i s'ampliarà l'espai públic que l'acompanya per connectar millor les instal·lacions. Alhora, es millorarà la secció del carrer d'Elisabeth Eidenbenz, tot mantenint la línia de pins actual.

A més, també s'actuarà sobre els carrers Cardenal Reig, Gregorio Marañón una vegada acabada la construcció del Nou Palau Blaugrana, i la vorera del costat Camp Nou de la travessera de les Corts una vegada acabat el Camp Nou.

En totes les intervencions es reordenarà i millorarà l’accés rodat i de vianants. Les voreres perimetrals de les instal·lacions esportives augmentaran la seva amplada i s’aprofitarà per implantar la xarxa de carril bici a tots aquests vials.

Més informació
El Barça s'incorpora a Foment del Treball
El Barça, Madrid D.F i un informe de PwC
Font: "El CEO del Barça hauria de ser el de Disney o el Cirque du Soleil"
Avui et destaquem
El més llegit