El turisme prefereix la costa a la muntanya per a Tots Sants

El Pirineu espera una ocupació del 50% durant el pont, mentre que la Costa Daurada preveu un 75%

Millora l'ocupació hotelera a la Costa Daurada Millora l'ocupació hotelera a la Costa Daurada

El fred d’última hora no ha impedit que el turisme de costa hagi guanyat partida al de muntanya pel que fa a reserves per al pont de Tots Sants. Així, la Costa Daurada tornarà a ser destinació de moltes de les persones que podran gaudir dels quatre dies de festa que comencen aquest dijous. Els restauradors de la zona situen l'ocupació mitjana en el 75% de la disponibilitat, subratllant que en dies concrets com el dissabte es pot arribar a fregar l'ocupació plena. Per contra, al Pirineu, que gràcies a les nevades d'última hora oferiran fins i tot algunes pistes d'esquí obertes, l'ocupació es queda en el 50%. La zona acusa, precisament, la incertesa meteorològica.

Així mateix, a la ciutat de Barcelona, el Gremi d'Hotels confia ocupar el 80% de les places durant el pont de Tots Sants, segons han informat fonts de l'associació. Fa dos anys, l’ocupació es va situar en el 81%.

L'ocupació turística pel pont de l’1 de novembre a les comarques de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran se situarà al voltant del 50%, segons dades del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. El director de l'organisme, Juli Alegre, ha explicat que les previsions són una mica ''incertes'' perquè la climatologia dels darrers dies ''no està sent tan favorable com s'esperava''. Així mateix, Alegre ha apuntat que el fet que el pont sigui de quatre dies seguits amb un laboral, divendres, pel mig, fa que no hi hagi ''l'efecte crida que acostumen a tenir els ponts''. No obstant això, des del patronat confien que la meteorologia millori el cap de setmana i que això pugui fer incrementar les reserves a darrera hora.

Primeres pistes d’esquí obertes

L’onada sobtada de fred ha permès que algunes estacions d’esquí com la Masella hagi decidit obrir aquest dijous, tot i que només hi haurà una pista operativa. A partir del divendres 2 de novembre, si les condicions ho permeten, s’ampliarà el nombre de pistes esquiables.

L’estació d’esquí de fons Tuixent la Vansa, a l’Alt Urgell, també ha anunciat que obrirà aquest dijous però per fer excursions amb raquetes de neu. De cara al cap de setmana, quan s’hagi treballat la neu, s’habilitaran els recorreguts per a l’esquí de fons.

La Costa Daurada, gairebé a plena ocupació

Els hotels de la Costa Daurada esperen omplir de mitjana un 75% de les 18.000 places disponibles per a aquest pont de Tots Sants, segons les dades facilitades per la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT). Els dies més forts, divendres i dissabte, es podria sobrepassar el 90%. Pel que fa a l'ocupació al sector dels apartaments, es preveu una mitjana del 65%, mentre que els càmpings calculen que ocuparan un 80% de les places de bungalous i mobil home. Per contra, les expectatives no són tan bones als allotjaments rurals de les Terres de l'Ebre, on l'ocupació podria rondar el 15%, sobretot, a la zona del Delta.

Turisme rural, l'opció dels grups nombrosos

A la Catalunya Central el turisme rural vorejarà la plena ocupació a les comarques que concentren el gruix principal d'aquest tipus de turisme, el Berguedà i el Solsonès. Des de Federació d'Agroturisme de les Comarques d'Interior, que agrupa cases d'Osona, el Berguedà i el Bages, han explicat que tot i que moltes reserves ja s'havien fet amb antelació, majoritàriament les de grups nombrosos, el bon temps ha afavorit que s'hi sumessin clients d'última hora.

Més informació
La Catalunya Central penja el cartell de complet pel pont de Tots Sants
Els millors establiments catalans de turisme rural
Turisme de pont: la muntanya guanya terreny
Avui et destaquem
El més llegit