El Parc del Segre, pioner al món en l'ús de plaques solars

Una empresa de la Seu d'Urgell serà l'encarregada de subministrar l'energia al parc d'aigües braves

El Parc del Segre d'Aigües Braves |Cedida El Parc del Segre d'Aigües Braves |Cedida

La instal·lació d’aigües braves del Parc del Segre de la Seu d’Urgell començarà a funcionar amb una nova instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum que li proveirà energia solar 100% renovable del Pirineu. És el primer parc olímpic al món que s'autoabasteixi amb plaques solars, a més de l'energia hidràulica. 

"Les infraestructures d’aquest tipus s’ubiquen en espais naturals aprofitant el pendent dels rius, o bé disposen d’un circuit tancat amb un sistema de bombeig que torna l’aigua a l’inici dels canals i que comporta un consum molt gran d’energia”, explica el gerent del Parc, Francesc Ganyet, en un comunicat. El Parc del Segre rep una mitjana anual de 40.000 visitants.

El subministrament d’aquest servei s’ha sotmès a concurs públic que ha guanyat l’energètica urgellenca PEUSA. La instal·lació es posa en marxa aquest mes de març i s'instal·laran més de 150 panells solars a les terrasses del complex.

Un estímul per l'energia verda al territori

“Un dels grans objectius és aconseguir que tots els equipaments municipals funcionin amb energia renovable", destaca Jordi Fàbrega, alcalde de la Seu, que ha destacat el fet que sigui una empresa local la que impulsi el projecte.

Per Joel Boix, director comercial de PEUSA, el projecte impulsa la seva aposta per "l’autoconsum" i és "un estímul per seguir implantant l’energia verda al territori".

Avui et destaquem
El més llegit