Patates xips amb "valor social"

La Fundació Sant Tomàs d'Osona ha invertit 800.000 euros en un nou obrador per fregir patates a escala industrial

Una treballadora de Sant Tomàs durant l'elaboració de les patates xips | ACN Una treballadora de Sant Tomàs durant l'elaboració de les patates xips | ACN

La Fundació Sant Tomàs ha començat a comercialitzar aquest mes d'agost patates xips al nou obrador que ha obert a Manlleu (Osona) i que ha suposat una inversió de 800.000 euros. En una primera fase s'han contractat cinc persones -tres de les quals tenen discapacitat intel·lectual- i les bosses de patates es podran comprar als establiments de la cadena Bon Preu i Esclat i també a la botiga online de l'entitat.

La nova planta té potencial per produir anualment 120 tones de patates fregides -2.700 quilos a al setmana-, tot i que el volum es pot incrementar si es fan més torns. El director general de Sant Tomàs, Ricard Aceves, diu que el consumidor cada cop té més "consciència social" i això dona una oportunitat a projectes com el seu. Finalment, l'entitat ha rebut subvencions per valor de 300.000 euros provinents de fons Feder, així com també de la Fundació La Caixa i la Fundació Once.

Avui et destaquem
El més llegit