Els patinets de Wind Mobility arriben a Barcelona

L'empresa confirma que traslladarà la seva seu central a la capital catalana, on s'ubicaran les àrees de negoci, operacions i la part tecnològica

Els patinets de Wind Mobility arriben a Barcelona Els patinets de Wind Mobility arriben a Barcelona

La startup de mobilitat Wind Mobility comença aquest dimarts el seu servei de patinets elèctrics compartits a la ciutat de Barcelona. El servei, amb presència a diversos països europeus, d’Orient Mitjà i Àsia, funciona a través d’una app (Wind) que els usuaris s’han de descarregar per a poder utilitzar els patinets de la marca. A Barcelona el servei s’ha llançat en col·laboració amb diferents espais privats, entre ells els aparcaments Saba, campus universitaris, edificis d’oficines o centres comercials. La normativa a Barcelona no permet aquest tipus d’activitat a l’espai públic amb multes de fins a 200 euros. L'inici de l'activitat a la ciutat ha coincidit amb el tancament d'una ronda de finançament de 50 milions de dòlars. 

Més info: L'ACCO creu que la regulació del 'sharing' de Barcelona és restrictiva i discriminatòria

“Portem mesos treballant en poder aportar una alternativa de mobilitat ecològica i compartida a la ciutat, que a més compleixi amb el marc normatiu de Barcelona” comenta Gerard Sellarès, responsable per al Sud d’Europa de l’empresa. “Estem en converses amb diversos actors clau de la ciutat, i preveiem anar incorporant nous espais d’aparcament en els propers dies”. En aquesta línia, a Barcelona també opera l’empresa de patinets compartits Reby, qui segons l’Ajuntament està sent sancionada per no estacionar els seus patinets en espais privats i alhora no haver-los registrat com a vehicles de mobilitat personal. “Tots els nostres patinets han estat inscrits a la base de dades de l’Ajuntament de Barcelona, pagant la respectiva taxa” apunta Sellarès.

El preu d’ús dels patinets Wind a Barcelona serà de 0,2 euros cada minut, i es penalitzarà amb 100 euros a aquells usuaris que finalitzin el seus viatges fora dels espais d’aparcament definits en la seva app.

Barcelona, hub tecnològic

La notícia de l’obertura del servei a Barcelona ve de la mà de l’anunci del trasllat de la seu central de Berlín a Barcelona. Tot i que la oficina de Berlin seguirà acollint els departament d’atenció al client, finances i legal, tota l’activitat operacional i de negoci, així com tota la part tecnològica serà liderada desde Barcelona. Matt Turzo, COO de l’empresa assegura que tenien "diverses ciutats en ment, però estem convençuts que Barcelona és la ciutat ideal per a nosaltres”.

Des de Wind destaquen la bona comunicació amb la majoria de ciutats europees i mundials, una borsa de talent internacional d’alta qualificació i el fet que Barcelona s’estigui consolidant com a hub tecnològic i d’startups a nivell Europeu. “Volem convertir-nos en un agent clau del futur de la mobilitat a les ciutats i creiem que Barcelona està en posició per liderar-ho”. De moment l’empresa compta amb una vintena d’empleats a la ciutat, tot i que preveu seguir ampliant l’equip.

Més informació
Les empreses de 'sharing' amb les quals dialoga València
El futur de la mobilitat
Per què el 'home sharing' no explica l'augment dels lloguers
Avui et destaquem
El més llegit