Pimec reclama més ajuts directes per a les empreses

El secretari general de Pimec lamenta que s'hagi optat per finançar les empreses a través dels bancs i no amb ajudes directes

Antoni Cañete, secretari general de PIMEC | Cedida Antoni Cañete, secretari general de PIMEC | Cedida

El secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, ha reclamat ajudes directes a les empreses per superar la crisi econòmica provocada pel coronavirus. Segons la patronal catalana, des de l'inici de la pandèmia Catalunya ha perdut 10.000 milions d'euros en activitat.

Cañete: "La liquiditat per les empreses és com la sang per al cos; si es talla, mor"

Segons una enquesta de PIMEC, el 95% de les empreses han patit caigudes en les seves vendes i un 70% té ja problemes de tresoreria. És per això que reclama ajudes directes per a les companyies per solucionar "la greu necessitat de liquiditat de les empreses provocada per l’aturada de l’activitat".

Antoni Cañete ha recordat que a Europa s'han donat diners a les empreses, mentre que a Espanya s'ha optat per finançar-les a través dels bancs i que arriben "tard". "La liquiditat per les empreses és com la sang per al cos; si es talla, mor", ha alertat.

Més info: Pimec denuncia males pràctiques de les entitats financeres amb els crèdits ICO

Cañete: "La fortalesa vallesana en la indústria permetrà a la comarca sortir abans de la crisi que altres zones del país"

El secretari general de la patronal de petita i mitjana empresa ha fet aquestes reivindicacions durant una sessió empresarial a través d'internet que ha reunit unes 200 persones i que tenia per objectiu analitzar l'impacte del coronavirus al Vallès Occidental. A la comarca s'han perdut 1.500 milions d'euros d'activitat econòmica i s'han presentat 9.500 ERTOs, amb 83.000 treballadors afectats.

Segons Cañete, "la fortalesa vallesana en la indústria permetrà a la comarca sortir abans de la crisi que altres zones del país".

El secretari general ha valorat positivament les mesures de molts municipis vallesans per suspendre tributs i pagar les factures de pimes. A més, ha reclamat modificar la Llei d’Estabilitat Pressupostària perquè els ajuntaments puguin usar els romanents pressupostaris per estimular la seva economia local, cosa que ara està prohibida per llei.

Avui et destaquem
El més llegit