Pimec alerta sobre la fuga d’empreses a Aragó

Pimec impulsarà un gran acte empresarial a Lleida per reclamar "mesures valentes" de l'administració

Trobada dels representants de Pimec a Lleida |Cedida Trobada dels representants de Pimec a Lleida |Cedida

Pimec ha alertat de la fuga d'empreses lleidatanes a l'Aragó que s'està produint els darrers anys. “Entre el 2005 i 2020, Osca ha afegit un 8% d’empreses més al seu territori, mentre la província de Lleida només ha registrat un 2% més”, ha exposat el president de la patronal, Antoni Cañete, que reclama a l'administració que impulsi mesures per revertir la situació.

Segons Cañete, aquest fet és conseqüència de les "facilitats administratives i les ajudes directes que els pobles de la Franja donen, on es prioritza l'economia per evitar la desertització”. Una realitat que contrasta amb la situació catalana i que fa que "moltes grans inversions han decidit marxar allà".

Per tot, des de l'entitat es demana a l'administració "mesures valentes i efectives per afavorir l’activitat econòmica i la competitivitat lleidatana". Per reivindicar aquestes millores, la patronal impulsarà un gran acte d'activisme empresarial el 30 de setembre a Lleida. A més, han proposat crear grups de treball per estudiar com capgirar la tendència.

Fons europeus i aeroports

A més, el president de l'entitat ha parlat dels fons europeus com una oportunitat pel territori: "La cohesió territorial i els reptes demogràfics han de ser una prioritat en el repartiment dels fons, fent que Lleida lideri projectes de valor en aquest àmbit”.

D'altra banda, ha posat de manifest la necessitat "d'un canvi de model" als aeroports d'Alguaire i La Seu per "augmentar el trànsit". “Cal implicar les institucions andorranes en la promoció de l’aeròdrom i en concret la patronal andorrana CEA”, ha reclamat.

Avui et destaquem
El més llegit