El Pirineu de Lleida tanca la campanya de Nadal amb ocupacions altes

El cap de setmana de Cap d'Any registra una mitjana del 85% d'ocupació a les zones properes a les estacions d'esquí

Una pista d'esquí del Pirineu de Lleida durant les festes | ACN Una pista d'esquí del Pirineu de Lleida durant les festes | ACN

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida comparteix amb el sector turístic del Pirineu una satisfacció "moderada" pel que fa a la campanya de Nadal i Cap d'Any, tant pel que fa al nivell d'ocupació com pel nombre de persones que han gaudit de la neu a les estacions d'esquí del Pirineu. La millor ocupació s'ha registrat el cap de setmana de Cap d'Any, amb un 85% de mitjana a les zones properes a les estacions d’esquí.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha mostrat el seu suport a tot el sector turístic de la demarcació de Lleida per l'esforç fet per garantir la seguretat als usuaris a causa de la covid-19, alhora que s'ha reafirmat que l'activitat a les estacions d'esquí és segura. Pujol ha expressat la seva satisfacció per haver pogut mantenir obertes les estacions d'esquí del Pirineu durant aquest període festiu i que els visitants hagin respost dins de les limitacions imposades pel Procicat a causa de la pandèmia sanitària.

Tot i això, ha explicat que el resultat final "tot i ser relativament bo" està per sota dels d'altres anys per aquestes mateixes dates, quan el Pirineu de Lleida fregava en molts casos la plena ocupació durant els dies centrals d'aquest període de vacances i amb tots els establiments oberts al públic. D'altra banda, Rosa Pujol ha compartit la preocupació del sector turístic de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida davant les noves limitacions que entraran en vigor el proper dia 7 de gener i durant un període de 10 dies a causa de la covid-19.

Una temporada atípica

Davant una temporada de neu atípica i que va començar amb retard el 14 de desembre a causa de les limitacions de mobilitat imposades per la pandèmia, el nivell de reserves per a les festes de Nadal i Cap d'Any es va començar a "animar" a partir del 22 de desembre davant la possibilitat de desplaçar-se des de qualsevol punt de Catalunya amb reserva hotelera o segona residència. A més, el tancament perimetral de la Cerdanya i el Ripollès també va contribuir a fer que molts usuaris optessin per les estacions lleidatanes, ha destacat Pujol.

Més info: El tancament de la Cerdanya i el Ripollès trasllada les reserves al Pirineu lleidatà

El públic que s'ha desplaçat per aquestes dates al Pirineu de Lleida ha estat majoritàriament turistes de proximitat que han optat per gaudir del territori, tal com ja va succeir a l'estiu, quan les comarques de Lleida van obtenir un bon nivell d'ocupació turística, especialment a les zones del Pirineu, per gaudir de les activitats en entorns naturals i allunyats de massificacions i amb distanciament social.

Pel que fa al conjunt de les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida, han mantingut un bon ritme de venda de forfets durant aquestes festes de Nadal i Cap d'Any i han assolit un tant per cent "molt remarcable" de l'aforament, afavorides per unes condicions climatològiques bones i per la qualitat de la neu.

Més informació
La Trobada Empresarial al Pirineu més resilient
Lleida, l’estigma de la ‘Ventafocs’
Avui et destaquem
El més llegit