El tancament de la Cerdanya i el Ripollès trasllada les reserves al Pirineu lleidatà

​La Federació d'Hostaleria de Lleida preveu una "bona ocupació" per les festes de Nadal si no hi ha noves restriccions

El Pirineu de Lleida, que té més reserves pel tancament de la Cerdanya i el Ripollès | iStock El Pirineu de Lleida, que té més reserves pel tancament de la Cerdanya i el Ripollès | iStock

Els hotels de la Val d'Aran, dels dos Pallars i de l'Alt Urgell estan rebent reserves de persones que inicialment tenien previst passar les festes de Nadal a la Cerdanya o al Ripollès. Així ho estan notant des de dimecres, quan va entrar en vigor el tancament perimetral d'ambdues comarques, segons el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau.

"La gent diu que tenien reserves en aquestes zones i, arran del tancament, s'han desplaçat a altres comarques de muntanya per poder esquiar o gaudir d'una estança al Pirineu", ha assenyalat. Els hotelers preveuen una "bona ocupació" al Pirineu de Lleida per aquestes festes, especialment per cap d'any, sempre i quan no es decretin noves restriccions.

Cal recordar que estan permesos els desplaçaments fora de la comarca per anar a una segona residència o si es disposa d'una reserva en un allotjament. Castellarnau assenyala que, tradicionalment, durant aquestes festes moltes persones es desplacen al Pirineu, ja sigui per esquiar o gaudir d'una estada a la zona.

Més info: Baqueira Beret presenta un ERTO per a 200 treballadors

Els hotelers pirinencs preveuen que l'ocupació es mogui entorn del 80% o 90% per cap d'any, mentre la resta de dies sigui d'entorn del 60%. També caldrà tenir en compte si la neu i el temps acompanyen, remarca Castellarnau. A la vegada, insisteix en què els establiments hotelers i de restauració garanteixen el compliment de totes les mesures de seguretat i sanitàries establertes per la covid-19. En aquest sentit, critica les actuals limitacions d'aforament i horàries que ha de complir la restauració.

Més informació
Els catalans viatgen un 25% menys a l'estiu i gasten la meitat
La covid-19 impulsa el turisme d'estiu al Pirineu
Avui et destaquem
El més llegit