Cercs tindrà la primera planta de l'Estat que produeix energia amb residus

El projecte, en què s'hi invertiran 130 milions d'euros i generarà 60 llocs de feina, encara està pendent de l'aprovació ambiental

L'antiga central tèrmica de Cercs, al Berguedà | ACN L'antiga central tèrmica de Cercs, al Berguedà | ACN

EMSpain Waste&Treatment invertirà 130 milions d'euros en una planta de generació d'energia renovable a Cercs, que substituirà l'antiga central tèrmica d'aquest municipi. El projecte, batejat com a Ecocercs Energy, crearà 60 llocs de feina directes i un centenar d'indirectes, segons han informat en un comunicat.

Aquesta serà la primera planta d'Espanya que generarà energia a partir de la combustió de materials sobrants de la indústria i, com subratllen tant l'empresari promotor, Lluís Basiana, com l'alcalde de Cercs, Jesús Calderer, serà una instal·lació pionera equipada amb l'última tecnologia.

La planta seguirà l'exemple d'altres similars com les de Dinamarca, Holanda, Suècia o Alemanya i donarà un nou ús a l'antiga tèrmica de Cercs, que va deixar d'operar el desembre del 2011. De fet, es mantindrà la torre de refrigeració i aprofitarà els edificis industrials ja existents, així com la subestació elèctrica i el sistema d'evacuació.

A més, la nova planta generarà energia a través de tres fonts: material rebutjat de la indústria del reciclatge de vehicles, de la indústria del paper i de la indústria del reciclatge.

Més informació
L'any en blanc de les energies renovables
Revés internacional a Espanya per la retallada a les renovables
FGC utilitzarà energia 100% renovable el 2019
Avui et destaquem
El més llegit