Els polígons de Catalunya, lluny de la digitalització

Només la meitat de les empreses ubicades en els espais industrials disposen de bona connectivitat

Un polígon industrial de la Riera de Caldes Un polígon industrial de la Riera de Caldes

Només la meitat de les empreses ubicades en els polígons industrials de Catalunya tenen bona connectivitat, la qual cosa posa de manifest que la xarxa encara es troba a mig camí de garantir que les companyies es puguin digitalitzar adequadament. Així ho indica un estudi elaborat per Pimec a partir de les respostes de més de 250 empreses, segons informen en un comunicat.

El 68% dels polígons industrials catalans disposen de cobertura 4G, mentre que un 10,2% només tenen cobertura parcial d’aquesta tecnologia. A més, el mercat està molt concentrat, ja que només el 50% dels polígons poden optar a més de dues companyies de telefonia mòbil que els ofereixin aquests serveis i només el 45% de les empreses en aquests espais industrials opten a més de dues operadores de dades.

D’altra banda, l’informe també recull la diferència entre la velocitat contractada per les pimes i la velocitat mesurada de càrrega i descàrrega. Per al 23,5% de les companyies, la velocitat de descarrega se situa per sota del 20% de la contractada, mentre que només el 44,6% de les companyies disposen d’una velocitat que està per sobre el 80% de la contractada.

És per aquest motiu que Pimec reclama a les administracions que ajudin al teixit empresarial en la transició cap a la indústria 4.0 i facilitin la transformació digital de les empreses, cosa que requereix una connectivitat que, segons la patronal, a hores d’ara no ha arribat al conjunt del territori.

Més informació
Els poligoners s'estimen més l'escombra que el 4.0
Els polígons valencians es modernitzen
Polígons industrials, renovar-se per sobreviure
Avui et destaquem
El més llegit