El Port de Tarragona inicia la construcció de la terminal de creuers

Global Ports Holding, la firma operadora de l'espai, invertirà 5,5 milions d'euros

Imatge del Port de Tarragona | iStock Imatge del Port de Tarragona | iStock

El Port de Tarragona ha iniciat les obres de la nova terminal de creuers, ubicada al Moll de Balears. La firma operadora del futur equipament, Global Ports Holding, invertirà 5,5 milions d’euros en un espai que tindrà una superfície de 2.200 metres quadrats. En paral·lel, l’Autoritat Portuària de Tarragona també ha dut a terme actuacions per electrificar els molls i així reduir les emissions de CO2 dels creuers. 

La previsió és que la nova terminal entri en funcionament durant el mes de maig de l’any 2024. Global Ports Holding és un dels principals operadors internacionals de ports de creuers, principalment al Carib, el Mediterrani i el continent asiàtic. Sota el seu paraigua, GPH ofereix servei a 15 milions de passatgers i també assessora en operacions comercials. 

El Port de Tarragona va tancar els primers quatre mesos de l’any amb un increment d’un 8,1% (+838.000 tones) dels tràfics marítims fins a arribar als 11,17 milions de tones de mercaderies mogudes. L’activitat s’ha accelerat, en gran part, pel moviment de cereals, pinsos i farines. Tres àmbits que han registrat un increment d’un 31% en comparació amb el mateix període del 2022. A 30 d’abril, els líquids a doll també registren un augment respecte al mateix període de 2022.

Més informació
El Port de Tarragona incrementa el tràfic un 8%
El Port de Tarragona rep 3 creuers en un dia
El Port de Tarragona assoleix un "triple rècord" en moviment de cereals
Avui et destaquem
El més llegit