El Port de Tarragona adjudica la nova terminal de creuers

L'organisme encarrega l'espai a Global Port Holdings per uns 5,5 milions d'euros

Imatge virtual de la nova terminal de creuers del Port de Tarragona | EP Imatge virtual de la nova terminal de creuers del Port de Tarragona | EP

El Port de Tarragona ha aprovat l'adjudicació de la nova terminal de creuers a Global Ports Holdings. Segons ha anunciat l'organisme en un comunicat conjunt amb la companyia, la gestió del nou espai es mantindrà durant 12 anys, amb opció a sis addicionals. La companyia invertirà 5,5 milions d'euros entre la construcció i la gestió de les instal·lacions.

La nova terminal se situarà al Moll de Balears, després d'una inversió de 30 milions d'euros per part de l'Autoritat Portuària de Tarragona. L'espai serà capaç d'acollir els creuers més grans del món, i podrà donar cabuda a fins a quatre vaixells a la vegada. Segons ha informat el Port, la infraestructura farà servir energia solar per "garantir la producció sostenible".

Segons el president del Port de Tarragona, Josep M. Cruset, l'adjudicació suposa "un gran impuls per a un projecte internacional" com el que comparteix el Port amb els ajuntaments de Tarragona, Reus i Vila-seca, a més dels agents turístics i el teixit empresarial de les comarques que l'envolten. Per la seva banda, el director executiu de Global Ports Holdings, Emre Sayin, considera l'operació una "adquisició important" per enfortir la presència de la companyia a la península i al Mediterrani.

Més informació
El tràfic al Port de Tarragona creix un 20%
El Port de Tarragona mou més 3 milions de tones de mercaderies
Arriba al Port de Tarragona el primer creuer turístic en un any i mig
Avui et destaquem
El més llegit