CA | ES

Tarragona, epicentre mundial del transport de pasta de paper

El port multiplica els tràfics de la mà d’Euroports i es converteix en un dels principals ‘hubs’ de la Mediterrània

La descàrrega de nombrosos blocs de pasta de paper al moll de Cantàbria del port de Tarragona | ACN La descàrrega de nombrosos blocs de pasta de paper al moll de Cantàbria del port de Tarragona | ACN

El Port de Tarragona acull la 23a trobada del sector del transport de paper i pasta de paper. La cita, que es fa cada dos anys i és el primer cop que es fa a l’Estat, reuneix uns 600 representants i 50 expositors de 25 països diferents i marcarà les decisions estratègiques de les empreses del sector en els propers anys. El de Tarragona és el principal port de pasta de paper de l’Estat espanyol i el tercer de la Mediterrània pel que fa a tràfic de paper i pasta de paper –amb 600.000 tones mogudes l’any passat. El producte arriba principalment de l’Amèrica del Sud i del nord d’Europa i s’emmagatzema al hub del Port de Tarragona per ser distribuït després als clients del territori o a altres ports mediterranis.

Segons el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, els bons resultats obtinguts a Tarragona van cridar l’atenció dels organitzadors d’aquest esdeveniment. “Per nosaltres és un fet excepcional perquè reunirem els directius i responsables més importants de les majors empreses a Tarragona, decidint l’estratègia i el futur del sector”, explica a l’ACN.

En cinc anys, el Port de Tarragona ha passat de pràcticament no tenir aquesta mena de tràfic a convertir-se en el principal port de pasta de paper d’Espanya i el tercer de la Mediterrània de la mà de l’operador Euroports Ibérica. Les perspectives són de creixement. “Euroports és un dels operadors més dinàmics del port, que busca ampliar el seu àmbit d’actuació. Les perspectives són molt bones”, subratlla.

Més informació
El Port de Tarragona mou 2,45 milions de tones el juliol
La DO Tarragona espera un increment de producció del 10%
Adif adjudica la gestió de serveis i comercialització de la terminal de Constantí
Avui et destaquem
El més llegit