Preocupació a les empreses de l'Anoia per la falta de treballadors

La Unió Empresarial de l'Anoia reclama a l'administració pública una major aposta per la formació professionals en els àmbits amb més demanda

Seu de la Unió Empresarial de l'Anoia | Cedida Seu de la Unió Empresarial de l'Anoia | Cedida

La falta de treballadors per cobrir les vacants de les empreses de la comarca és una de les principals preocupacions de la Unió Empresarial de l’Anoia. La patronal posa damunt la taula la dificultat per trobar els perfils adequats per cobrir les necessitats de les empreses i ho atribueix a "un problema que va lligat a la falta de personal especialitzat en segons quins sectors i professions". A més, lamenten que els treballadors més qualificats opten per marxar de la comarca i emfatitzen la importància de retenir el talent a les companyies anoienques. 

Des de la Unió Empresarial han detectat que una de les "problemàtiques principals" és la falta de coordinació entre oferta i demanda en el mercat laboral. "Ens trobem en un escenari on la major part de les persones aturades són del sector de serveis, personal administratiu o comptable i operaris del sector de la indústria", apunten. En canvi, les principals ofertes de feina que reben són vacants d'operaris i oficis (construcció, electricistes, mecànics...) i personal qualificat (enginyers, personal amb càrrec de responsabilitat...). En el primer cas, cada vegada hi ha menys persones interessades a cobrir aquestes places, mentre que els professionals més qualificats acostumen a marxar de l'Anoia. 

Les oportunitats pels joves

En aquest context, la patronal anoienca fa una crida a l'administració perquè tingui en compte aquest buit professional a l'hora de definir les formacions ocupacionals subvencionades i en la necessitat d'impulsar més plans d'ocupació en aquests àmbits. A més, lamenten la problemàtica que hi ha per la falta de places en centres de formació professional com l’INS Milà i Fontanals i reivindiquen "la urgent necessitat d’ampliar-lo" per poder oferir més places. "Cal una relació més estreta entre empreses i el Departament d’Educació i s’han de potenciar aquells cicles formatius que demanden majoritàriament les empreses".

A més, l'entitat envia un missatge a les empreses: hi ha molts joves amb estudis superiors que busquen una oportunitat laboral, però que sovint no se’ls hi dona per manca d’experiència. "És un factor que han de tenir en compte", apunten. 

Avui et destaquem
El més llegit