El pressupost de la Patum, el més alt de la història

Per primera vegada se sortejarà una dotzena de salts de maces de lluïment

L'alcalde de Berga, Ivan Sànchez, i la regidora de Patum, Roser Valverde | ACN L'alcalde de Berga, Ivan Sànchez, i la regidora de Patum, Roser Valverde | ACN

L'Ajuntament de Berga fa anys que reclama un finançament estable per la festa popular més important del municipi. Enguany el consistori es mostra satisfet pels 455.000 euros que es destinaran a la Patum, un 35% més que l'any passat. L'alcalde, Ivan Sànchez, ha detallat que als 330.000 euros de l'aportació municipal, la novetat és que la Generalitat hi afegirà 100.000 euros i la Diputació 15.000 més. L'Agència de Desenvolupament contribuirà amb 10.000 euros i també s'està pendent d'aportacions privades que encara s'han de concretar.

Per primera vegada se sortejarà dotze salts de maces per la Patum de Lluïment i cinc maces plenes. A partir del 19 de maig es poden presentar instàncies i els escollits se sabran la primera setmana de juny.

El creixement econòmic per la Patum no s'adjudicarà només a un únic concepte de la festa, sinó que s'acabarà repartint. Aquesta edició oferirà més actes, com el redisseny de les noves barraques, també oferirà millores logístiques i de serveis o s'haurà de tenir en compte que el preu dels subministraments bàsics s'han encarit per la crisi energètica.

Avui et destaquem
El més llegit