Primer vaixell 100% elèctric i reciclable per a usos portuaris a Vilanova i la Geltrú

Té una autonomia de 8 hores i està dissenyat per fer serveis d’amarratge, recollida de residus i transport de persones

Acte de presentació de l'E-Ship al port de Vilanova i la Geltrú | ACN Acte de presentació de l'E-Ship al port de Vilanova i la Geltrú | ACN

Avui s’ha presentat a les instal·lacions de l’empresa Sym Naval al port de Vilanova i la Geltrú l’E-Ship, el primer vaixell 100% elèctric i zero emissions construït a Europa per a usos portuaris. L’embarcació, de 12 metres d’eslora i 8 de mànega, té una autonomia operativa de 8 hores i està dissenyat per fer feines de remolcatge i amarratge de vaixells, recollida de residus líquids i transport de càrrega i fins a 12 persones.

Està construït d’acer, el que fa que sigui reciclable i fàcil de reparar en cas de desperfectes al casc. La primera unitat, que estarà acabada a finals d’aquest mes de setembre, ha estat adquirida per un armador del País Basc i operarà al port de Castelló.

El vaixell estarà integrat amb un sistema de digitalització i comunicació que en permetrà la monitoratge en tot moment. Amb aquesta tecnologia es podrà conèixer la seva autonomia i altres dades de rellevants del servei portuari que està realitzant des de la base ubicada al port. Aquesta embarcació carregarà les bateries amb energia d'origen 100% renovable generada per panells solars ubicats en instal·lacions properes al moll.

Avui et destaquem
El més llegit