Els promotors gironins aturen obres per l'encariment de materials

La pandèmia i l'encariment dels preus provoca una manca de pisos d'obra nova a Girona

Dos edificis amb tanques d'obres al centre de Girona | ACN Dos edificis amb tanques d'obres al centre de Girona | ACN

Els promotors gironins aturen obres o renuncien a fer-ne de noves per l'encariment dels materials. Així ho ha declarat Joan Company, president del Col·legi d'API de Girona. Segons Company, hi ha professionals del sector que estan preferint "esperar-se a veure quin serà el cost definitiu abans de fixar els preus dels habitatges, i això fa que es freni tot el procés de comercialització".

Company apunta que hi ha una "manca d'oferta d'obra nova a Girona", que ve donada, per una banda, perquè en "els gairebé dos anys de pandèmia els processos urbanístics van quedar molt aturats" i que s'hi suma a "l'actual encariment dels preus".

En paral·lel, de moment, els preus dels pisos nous, de segona mà i els lloguers en general continuen a l'alça a la demarcació. Si bé a l'interior els increments són més moderats, a Girona ciutat i a la costa se situen a nivells del 2007 i 2008. El sector preveu, però, que la inflació freni aquesta escalada -també pel risc a una nova recessió- i que en els propers mesos els preus "s'estabilitzin".

Més informació
La compravenda d'habitatges a Catalunya es manté elevada a l'abril
El Suprem tomba el recurs de la banca per l’impost als habitatges buits
Avui et destaquem
El més llegit