CA | ES

Els treballadors de les químiques de Tarragona, de vaga

Els empleats reclamen més seguretat a la feina i de cara a la ciutadania i per això faran una aturada de 24 hores el proper 19 de febrer

Una zona de la petroquímica de Tarragona | ACN Una zona de la petroquímica de Tarragona | ACN

Els treballadors de les empreses químiques de Tarragona faran vaga el proper 19 de febrer per reclamar més seguretat a la feina i de cara a la ciutadania, arran de l'explosió a IQOXE. Els dos sindicats majoritaris als polígons industrials, UGT i CCOO, han impulsat l'aturada i n'han registrat la convocatòria a la seu del Departament de Treball a Tarragona.

Més info: Química és sinònim de Tarragona

La vaga durarà 24 hores i a la tarda hi ha prevista una manifestació, que també estarà oberta a la ciutadania. Els representants dels treballadors apunten a les companyies però també a l'administració, a qui reclamen més inspectors de treball i una millora dels protocols d'avís a la població en casos d'emergències químiques.

CCOO i UGT han iniciat contactes amb associacions de veïns i entitats socials de Tarragona, així com amb alguns ajuntaments de la zona, per implicar el conjunt de la ciutadania del Camp de Tarragona en aquesta vaga i convidar-la a participar en la manifestació que es convocarà el mateix dia de la vaga per la tarda per reivindicar més seguretat.  

Més informació
Covestro, la startup tarragonina de Bayer
Avui et destaquem
El més llegit