Bicicletes i recerca: mobilitat sostenible a Badalona

El RACC i l'Ajuntament de Badalona signen un acord de col·laboració per desenvolupar projectes de mobilitat segura i sostenible

Dues bicicletes al passeig marítim de Badalona | iStock Dues bicicletes al passeig marítim de Badalona | iStock

L'Ajuntament de Badalona i el RACC s'han aliat per promoure una mobilitat segura i sostenible a la ciutat. L'alcalde, Xavier Garcia Albiol, i el director general de l'entitat, Xaiver Pérez, han signat un acord pel qual s'impulsarà l'ús de la bicicleta en l'àmbit urbà i s'inclourà Badalona al Mobility Institute, l'entitat de recerca creada pel RACC i Deloitte. 

D'una banda, s'instal·larà el primer Punt Bici RACC a la comarca del Barcelonès Nord, un espai d'accés lliure i gratuït equipat amb les eines necessàries perquè els usuaris puguin fer petites reparacions o tasques de manteniment de les seves bicicletes. Inflar les rodes, collar cargols, ajustar els frens, reparar una punxada o canviar una roda són algunes de les tasques que permet aquest punt. 

D'altra banda, l'Ajuntament entra al Mobility Institute, el centre que analitza les noves tendències i tecnologies de la mobilitat. La plataforma té l'objectiu de generar i crear coneixement útil sobre la mobilitat de les persones i les mercaderies per optimitzar la seva gestió. 

A través d'un comunicat, el RACC ha explicat la tria de Badalona: "És un emplaçament clau per a la mobilitat a l'àrea metropolitana de Barcelona i té un gran potencial com a intercanviador". Finalment, l'Ajuntament de Badalona col·laborarà en la promoció de programes educatius organitzats pel RACC. 

Més informació
La seguretat viària també és per al 'motosharing'
La digitalització eleva un 2,1% la facturació del Racc
Enrique Tomás estrena seu a Badalona
Avui et destaquem
El més llegit