Les deduccions en R+D beneficien Reig Jofré: guanya 8,8 MEUR

La farmacèutica eleva un 15% els beneficis i assoleix unes vendes de 168 milions d'euros el 2017

Un dels laboratoris de Reig Jofre Un dels laboratoris de Reig Jofre

La farmacèutica Reig Jofre ha registrat un benefici net de 8,8 milions d'euros en l'exercici 2017, la qual cosa representa un 15% més en comparació amb els 7,66 milions de l'any anterior, ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'empresa ha indicat que l'increment es deu, en part, als impactes fiscals favorables per les deduccions més significatives en R+D i la reversió parcial de l'efecte negatiu que l'any anterior va tenir la deterioració dels crèdits fiscals.

Les vendes han assolit els 168 milions d'euros, un 4,3% més que el 2016, la qual cosa s'atribueix a la bona evolució de les dues unitats de negoci de Reig Jofre en l'últim trimestre.

L'àrea d'especialització tecnològica en antibiòtics i injectables va aportar el 49,7% de les vendes i va créixer un 6,2%, per la continuada bona evolució de la línia d'injectables (+90% el 2016 i mentre que l'àrea d'especialització terapèutica en dermatologia, respiratori i de cura de la salut va aportar el 50,3% de la xifra de negocis, amb un creixement conjunt del 2,4%.

Ha explicat que la continuada bona evolució d'injectables, dermatologia i respiratori es va complementar amb la correcció en l'últim trimestre del descens en vendes de les línies de complements nutricionals a França i d'antibiòtics.

La companyia va incrementar les despeses de personal en un 7% i les despeses d'explotació en un 6% en l'últim exercici, a causa del reforç de les estructures productives i de R+D que acompanyen el pla d'inversions en curs.

Malgrat això, el resultat brut d'explotació (Ebitda) va mantenir una evolució positiva del 0,6% respecte el 2016 i es va situar en 15,8 milions d'euros

La companyia va millorar la seva posició de tresoreria, la qual cosa va permetre reduir el deute financer net en 11 milions i es va situar en 18,3 milions, un ràtio de deute sobre Ebitda d'1,2 vegades davant d'1,8 vegades el 2016.

Més informació
Reig Jofre eleva el negoci i perd un 36% de benefici
Reig Jofré apunta a Indonèsia i els EUA
Reig Jofre s'apunta al 'script dividend'
Avui et destaquem
El més llegit