Rubí inculca l'emprenedoria als nens del municipi

El projecte 'Cultura emprenedora a l'escola'

Un total de 40 alumnes de 5è de primària de l'Escola Pau Casals de Rubí han constituït aquesta setmana les seves pròpies cooperatives en el marc del projecte Cultura emprenedora a l'escola, impulsat per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb les regidories d'Educació i Promoció Econòmica. L'objectiu d'aquesta iniciativa és fomentar l'esperit emprenedor i les competències bàsiques dels estudiants del cicle superior d'educació primària.

Segons apunten des del municipi, la defensa que la promoció de la cultura emprenedora és cabdal avui dia perquè augmenta la relació entre el sistema educatiu i el productiu, incrementa la qualitat del treball, afavoreix la millora dels resultats educatius i promou l'adquisició d'un conjunt de capacitats, habilitats i valors útils que capaciten les persones en l'impuls dels seus projectes professionals i vitals. "Acostem l'empresa als nens. Han de saber que tenir una empresa és una opció de futur", ha explicat Asun López, responsable de l'Escola d'Emprenedoria de Rubí, qui també s'ha referit a la importància de formar les persones "perquè perdin la por a emprendre" en tots els àmbits de la seva vida.

Nens i cooperativistes alhora
Durant el curs, tots els alumnes d'una aula s'encarreguen de constituir, gestionar i tancar una cooperativa. Aquest procés, tutelat pels seus professors, inclou els tràmits de creació de l'empresa, l'elecció d'un producte, el disseny d'una imatge corporativa, la difusió i comunicació, la producció i venda en un mercat local, l'aportació de part dels beneficis a projectes d'interès social i l'avaluació de la feina feta. Tot plegat es fa en un context creatiu i lúdic, prioritzant l'aprenentatge transversal i el contacte de l'escola amb el seu entorn.

Aquest és el segon cop que l'Escola Pau Casals participa en el projecte Cultura emprenedora a l'escola, juntament amb altres 85 centres d'un total de 44 municipis de la província de Barcelona. Per a Bea Garcia, tècnica del Servei d'Educació, un dels aspectes més positius d'aquesta experiència és que "comença a ser un projecte de tota l'escola", que implica una manera de treballar transversal, "molt pràctica i molt directa".

Una experiència real
El curs passat, les dues cooperatives creades per alumnes de l'Escola Pau Casals dins del projecte, anomenades 50 manetes i S&C, van tenir ocasió de vendre els seus productes al Mercat d'Artesania de Rubí.
Avui et destaquem
El més llegit