Rupit, reconegut com un dels millors pobles turístics del món

Els premis valoren els municipis que són un bon exemple de turisme rural i compromís amb la sostenibilitat

El poble de Rupit a Osona | iStock El poble de Rupit a Osona | iStock

Rupit ha estat un dels 32 municipis guardonats per l'Organització Mundial de Turisme (OMT) com a millors pobles turístics del món. A la convocatòria s'hi van presentar un total de 136 pobles rurals dels cinc continents i els premis reconeixen els municipis que són un bon exemple de turisme rural i compromís amb la sostenibilitat. Juntament amb Alquézar (Osca) i Guadalupe (Càceres), la de Rupit era la candidatura que havia presentat l'estat espanyol a la segona edició del programa 'Best Tourism Villages'.

Entre d'altres, algunes de les actuacions que han portat Rupit a optar al premi són la Mobile Week Rupit, la gestió i conservació del patrimoni arquitectònic i natural o la regulació dels accessos al poble i dels habitatge d'ús turístic.

Més info: Per què Rupit i Siurana no volen ser els pobles més bonics d'Espanya?

Segons informa l'Ajuntament de Rupit, el guardó reconeix les destinacions rurals que incorporen el turisme com a motor de desenvolupament i noves oportunitats d'ocupació i ingressos, alhora que preserven i promouen els valors i els productes comunitaris. La iniciativa també reconeix els pobles pel seu compromís amb la innovació i la sostenibilitat en tots els seus aspectes –econòmics, socials i mediambientals– i pel seu enfocament en el desenvolupament del turisme d'acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Avui et destaquem
El més llegit