Sada recol·locarà part de la plantilla després de tancar l'escorxador

Els treballadors han aprovat l'ERO d'extinció, pel qual un 25% de l'equip es traslladarà a altres plantes de l'empresa a Sevilla, Lugo, Tenerife i València

L'assemblea de treballadors de Sada a Lleida durant la votació del preacord d'ERO d'extinció | ACN L'assemblea de treballadors de Sada a Lleida durant la votació del preacord d'ERO d'extinció | ACN

L'ERO d'extinció de Sada tira endavant. Després que l'empresa anunciés el tancament de l'escorxador de Lleida, els treballadors han aprovat l'expedient de regulació d'ocupació, pel qual un 25% de la plantilla serà recol·locada en plantes que té la companyia a Sevilla, Lugo, Tenerife i València. El 75% restant es quedarà sense feina i rebrà una indemnització equivalent a un comiat improcedent.  

Els empleats que decideixin seguir vinculats a Sada a altres punts de l'Estat espanyol rebran una ajuda de 2.000 euros per a la mudança, a més de 600 euros bruts mensuals per pagar el lloguer d'un habitatge durant el primer any. A més, tindran fins a mitjans de l'any que ve per decidir si queden al nou lloc de feina o si renuncien i s'acullen a l'ERO.  

Més info: Sada tanca l'escorxador de Lleida i acomiada 260 treballadors

L'escorxador avícola de Sada a Lleida comptava amb una plantilla de 240 treballadors i tenia més de 70 anys d'història. El secretari general d'UGT-FICA de Terres de Lleida, Xavier Perelló, ha valorat la "part social de la decisió". Considera que l'empresa ha intentat mantenir el màxim de llocs de feina possibles. 

L'empresa va anunciar l'ERO i el tancament de la planta ara fa un mes i atribueix la decisió a les pèrdues econòmiques que suposaven les instal·lacions, d'uns 600.000 euros anuals. El grup d'inversions holandès SHV n'és el propietari i en els darrers anys ha invertit uns 12 milions d'euros a Lleida. Però això no ha estat suficient per fer front a les pèrdues i a finals de l'any passat va decidir traslladar l'activitat a València. 

Més informació
Catalunya, el rebost de Mercadona
Avui et destaquem
El més llegit