Sant Cugat pagarà la meitat del cost dels contractes a aturats

L'ajuntament impulsarà també ajudes per a persones que impulsin la seva pròpia empresa

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès subvencionarà el 50% del cost dels contractes a les empreses que contractin persones a l'atur per un mínim de 12 mesos. Així ho ha anunciat el tinent d'alcalde d'Empresa i Ocupació, Carles Brugarolas, com a mesura per "incitar el món empresarial de la ciutat a generar llocs de treball que perdurin en el temps".

La mesura, que forma part del pacte d'estabilitat pressupostària signat entre el govern municipal i ERC-MES, s'ha presentat aquest dimecres i forma part del paquet d'actuacions destinades a fomentar l'ocupabilitat i lluitar contra l'atur. A més, també s'impulsa una línia de subvencions a l'emprenedoria per facilitar l'arrencada de noves iniciatives empresarials.

Sant Cugat destinarà 500.000 euros a aquestes dues línies, amb "l'objectiu d'evitar que la gent amb més dificultats per formar part del món laboral acabin en situació de risc d'exclusió social", ha remarcat Mireia Ingla, portaveu d'ERC-MES.

El pressupost d'aquest 2016 es tornaran a consignar en el pressupost del 2017 i els dos següents. La distribució són 350.000 euros pels ajuts a la contractació de persones en atur i 150.000 euros pel foment de l'autoocupació. D'aquests, un 20% va a compte de l'Ajuntament i un 80%, al de l'AMB.

Ajuts per a la contractació de persones en atur
Per rebre aquest ajut, la persona contractada haurà d'estar inscrita a les Oficines de Treball de la Generalitat prèviament a l'inici del contracte. D'altra banda, haurà d'haver exhaurit la prestació per desocupació sense dret al subsidi d'atur, estar aturada de llarga durada, tenir més de 45 anys o ser jove d'entre 16 i 35 anys.

També se'n beneficiaran les persones amb certificat de discapacitat, els membres d'una família amb tots els seus membres a l'atur, les dones en atur, i cal que estiguin empadronats a Sant Cugat del Vallès com a mínim des de fa 12 mesos, excepte en els supòsits de reindustrialització. També aquelles persones que hagin sortit d'un procés de regulació d'ocupació en els últims 12 mesos provinents del sector industrial.

Pel que fa a les empreses, no han d'haver contractat en els últims 12 mesos a la persona proposada, no han d'haver realitzat acomiadaments improcedents o expedients de regulació d'ocupació en els tres mesos anteriors a la data de contractació, han de formalitzar un contracte laboral de com a mínim 12 mesos, i han d'incrementar amb el contracte la plantilla existent.

 

Avui et destaquem
El més llegit