El sector turístic de Tossa de Mar s'afegeix a la compra de la dessaladora de Lloret

La dessaladora mòbil permetrà omplir les piscines dels establiments a l'estiu i tindrà un cost d'1,5 milions d'euros

La platja de Lloret de Mar | ACN La platja de Lloret de Mar | ACN

El sector turístic de Tossa de Mar s'ha afegit a la compra mancomunada de la dessaladora de Lloret de Mar, que permetrà omplir les piscines dels seus establiments a l'estiu. Aquest dimecres hi ha hagut una reunió entre els empresaris de les dues localitats, que ha acabat amb l'acord entre el Gremi d'Hotelers de Lloret de Mar i l'Associació Professional d'Empresaris d'Hostaleria de Tossa de Mar (APEH) per afegir-se a la compra de la dessaladora. El president de l'APEH, Francesc Zucchitello, assenyala que estan molt contents i que de les 580 empreses que animen a afegir-se a la iniciativa, 35 tenen una "urgència" per poder tenir aigua aviat. En els pròxims dies, Blanes decidirà si se suma a la proposta.

Tot i això, Zucchitello lamenta l’actitud de l’Agència Catalana de l’Aigua i remarca que sense tots els serveis en marxa a l’estiu “no som res”. Per això, el president de l’APEH assenyala que s’ha arribat a l’acord de participar en la iniciativa d’aquesta compra mancomunada de la dessaladora, que en total té un cost d’1,5 milions d'euros. 

Més info: El Govern planteja reestructurar el cànon de l'aigua perquè pagui més qui gasta més

La dessaladora de Lloret

Fa prop d’un mes que es va saber que els empresaris de Lloret de Mar comprarien aquesta infraestructura mòbil, que té capacitat per tractar 50 metres cúbics d’aigua per hora. Aleshores ja van fer saber la seva voluntat d’estendre el model arreu de la Costa Brava. El pagament es farà de manera proporcional al nombre d’habitacions que tingui l’hotel o de les parcel·les del càmping i comportarà una despesa addicional pel transport de l’aigua, entre d'altres. 

En aquest sentit, Zucchitello explica que en la majoria de casos s’hauran de “menjar amb patates” aquest cost afegit perquè les habitacions ja fa temps que s’estan promocionant a un preu determinat. Tot i que no està previst que els ajuntaments participin directament de la compra de la dessaladora, sí que es contemplen ajudes al sector. 

Més informació
Les restriccions d'aigua "afectaran" la producció de la indústria catalana
Avui et destaquem
El més llegit