El Govern assumirà la gestió del Segarra-Garrigues l'1 de març

La Generalitat s'ocuparà de les tasques materials d'operació, conservació i manteniment del canal

El traspàs de la gestió del canal Segarra-Garrigues al Govern es formalitzarà l'1 de març | ACN El traspàs de la gestió del canal Segarra-Garrigues al Govern es formalitzarà l'1 de març | ACN

El traspàs de la gestió del canal Segarra-Garrigues al Govern es formalitzarà l'1 de març. Així ho han acordat la presidenta executiva d'Aigües de les Conques d'Espanya (ACUAES), Maria Rosa Cobo, i el secretari d'Agenda Rural d'Acció Climàtica, Oriol Ansón, que s'han reunit aquesta setmana per ultimar els detalls de la firma de sessió de l'explotació de la infraestructura hidràulica. La cessió es fa en compliment del que preveu l'addenda al conveni de l'any 2206 que va ser firmada al juliol de l'any passat. Inicialment, el traspàs s'havia previst per a l'octubre, però el Govern va demanar un ajornament fins al febrer d'enguany. Aquest ajornament es va demanar per tal de poder disposar del personal i els serveis tècnics necessaris per portar a terme la gestió.

En la reunió d'aquest dijous, les parts han analitzat l'extensa documentació tècnica associada a l'actuació i també la resta de qüestions relacionades amb la cessió  de la gestió de l'explotació per tal d'aconseguir una correcta coordinació entre el Govern i l'Estat i garantir una "perfecta continuïtat" de la prestació del servei. A partir de l'1 de març doncs, la Generalitat s'ocuparà de les tasques materials d'operació, conservació i manteniment del canal Segarra-Garrigues, una de les infraestructures hidràuliques més importants construïdes a Catalunya en els darrers 20 anys.

Més info: Segarra-Garrigues: I ara què fem?

La Segarra, junt amb la Ribera d'Ebre, és la comarca que concentra més de la meitat dels molins eòlics que la Generalitat i el Gobierno tramiten arreu de Catalunya, segons dades facilitades pel departament de Territori. D’un total de 170 aerogeneradors, la previsió és que 55 operin a La Segarra i 52 ho facin a la Ribera. Els dos territoris ja acullen 538 dels 846 aerogeneradors que estan en funcionament al país, gairebé dos de cada tres. Pel que fa a l'energia fotovoltaica, el Segrià concentra gairebé una de cada quatre hectàrees de plantes solars en tràmit. La multitud de projectes d'energia renovable que s'han establert a la zona han creat rebuig a diversos sectors de municipis ebrencs.

Més informació
Una dècada esperant l'aigua del canal Segarra-Garrigues
Segarra-Garrigues, la gran infraestructura oblidada
Avui et destaquem
El més llegit